DS-EQ1 Optische equalizer

 

DS EQ1 feature

 

Toen Ed de beslissing nam om zijn uitgebreide vinylcollectie af te stoffen, was hij geïnteresseerd in de huidige staat van het afspelen van vinyl. Tijdens zijn onderzoek raakte hij geïntrigeerd door de technologie van optische cartridges van DS Audio en de ervaringen van hun klanten.

Ed startte een samenwerking met Tetsuaki Aoyagi, hoofd van DS Audio, kocht de W2 optische cartridge voor ontwikkeling en was onder de indruk tijdens zijn voorlopige luisterervaringen. Vergeleken met zijn referentie-MC-cartridge vertoonde de W2 een verbeterde resolutie, helderheid en lage frequentierespons. Dit motiveerde Ed om terug te duiken in de wereld van het afspelen van vinyl, wat resulteerde in de eerste EMM Labs optische equalizer, de DS-EQ1, exclusief ontworpen voor interface met optische DS Audio-cartridges.

Bij het ontvangen van de volledige lijn DS Audio-cartridges, herkende Ed onmiddellijk een gemeenschappelijke sonische signatuur binnen de lijn, waarbij de mate van verfijning en diepte toenam van het instapniveau E1 tot het vlaggenschip Master1-cartridge.

De DS-EQ1 is ontworpen met een obsessieve wens om ruis en vervorming te verminderen en om elk detail en informatie uit elke optische DS Audio-cartridge te extraheren. De circuits van de DS-EQ1 zijn allemaal door Meitner ontworpen, inclusief de voeding, en zijn geoptimaliseerd voor korte en directe audiopaden. EMM gebruikt een op maat gemaakte keramische PCB voor de egalisatie- en versterkingsfasen, die een superieure extractie van details op laag niveau in de audio mogelijk maken.

Van zijn gepatenteerde equalizer-, klasse A-versterking en voedingssystemen tot zijn aanraaktoetsen en geavanceerde aluminium chassis, de DS-EQ1 is de ultieme partner voor elke optische DS Audio-cartridge.

“Ik vond de ontwikkeling van de DS-EQ1 zowel buitengewoon interessant als zeer bevredigend. Het was een eer om in nauwe samenwerking met DS Audio aan dit project te werken. Ik merk nu dat ik mijn vinylcollectie dagelijks verbeter en waardeer met optische cartridges van DS Audio en de EMM Labs DS-EQ1 optische equalizer.", -- Ed Meitner

 

Belangrijkste kenmerken

 

DS EQ1 Back

 

vierkantje Gepatenteerde en discrete equalizer die speciaal is ontworpen voor alle optische DS Audio-cartridges
vierkantje Ultra lage vervorming
vierkantje Op maat ontworpen discrete klasse A-versterking
vierkantje Door de gebruiker te selecteren standaard 50Hz RIAA-respons op het voorpaneel of met toegevoegd 2e-orde 15Hz hoogdoorlaatfilter.
vierkantje Geoptimaliseerde korte audiopaden overal
vierkantje Op maat gemaakt stroomsysteem van de nieuwste generatie
vierkantje Aangepaste keramische printplaat van ruimtevaartkwaliteit
vierkantje Aan/uit- en filteraanraakknoppen
vierkantje Precisie-gefreesd, goed gedempt aluminium chassis
vierkantje Werkt met alle DS Audio-cartridges
vierkantje CE-compatibel

 

Stroomvoorziening:

Gepatenteerde hoog-geïsoleerde resonantiemodus voeding voor stille en milieuvriendelijke werking
Universele 85V-260V 50/60Hz IEC-ingangsconnector
Maximaal 50W verbruik

 

Specificaties

 

DS EQ1 feature

 

Ingangen: RCA
Stereo analoge uitgangen: XLR & RCA
Uitgangsimpedantie: Gebalanceerde XLR – 300Ω, Single-Ended RCA – 150Ω
Uitgangsniveaus: XLR-uitgang - 1V (+2,2dBu), RCA-uitgang - 0,5V (-3,8dBu)
Afwerking: fijn gestraald zilver of zwart
Afmetingen: B x D x H: 438 x 381 x 102 mm
Gewicht: 12kg

 

Ondersteuning en downloads

 

download

 

Neem voor algemene ondersteuning en upgrades contact op met Audiofeel NL

 

Klik op onderstaande links om documenten en software te downloaden:

 

vierkantje DS-EQ1_Brochure (ENG/PDF)
vierkantje DS-EQ1 Handleiding (ENG/PDF)