AURENDER ACS100

 

frontACS100

 

  ACS100

 

ACS100 Muziek Server/ USB Streamer/ Ripper 2 slots met opslag optie voor HDD of SSD

 

 

 

De ACS100 is ontwikkeld als een meer kosteneffectieve versie van de ACS10 en biedt veel van dezelfde functies als de ACS10. De ACS100 levert simpelweg veel meer dan andere concurrerende merken in zijn prijsklasse.

 

Als muziekserver / streamer geniet de ACS100 van operationele controle via Aurender Conductor voor zowel iPad-tablets als Android-apparaten. Alle functies die u van Aurender mag verwachten, zoals overzichtelijke directe toegang tot uw muziek, evenals in de app geïntegreerde Tidal- en Qobuz-streamingservices voor abonnementen, Spotify Connect, internetradio, MQA Core-decodering (optioneel), cd-rippen en geavanceerde bewerking van metadata en bibliotheekbeheer.

 

Opslag


De ACS100 biedt twee verschuifbare lades op het achterpaneel die zijn ontworpen om HDD's of SSD's van uw keuze voor opslag te bevatten. U kunt één schijf installeren om te starten en als uw opslagvereisten veranderen, een andere toevoegen of beide laden voor maximale opslagcapaciteit.

 

CD rippen


Aurender's CD rip-engine creëert de best klinkende bestanden in uw keuze van FLAC-, WAV- of AIFF-codecs. Metadata wordt automatisch opgehaald en de albumhoes en andere metadata kunnen worden bekeken op het display op het voorpaneel. Een CD-ROM-station van TEAC extraheert de cd-gegevens op bit-perfecte wijze met één druk op de knop en plaatst het bestand in een door de gebruiker bepaalde map voor onmiddellijke weergave.

 

Tag bewerken en bibliotheekbeheer


Smart Tag Editor is een applicatie voor het wijzigen van verschillende metadatavelden waarmee de gebruiker de bestandstags kan corrigeren om aan hun muzieksorteringsvereisten te voldoen. Een functie voor kopiëren/verplaatsen/verwijderen zorgt voor een gemakkelijke overdracht van muziekbibliotheken van verschillende andere op het netwerk aangesloten apparaten en kan ook een scan uitvoeren om dubbele bestanden te verwijderen.

 

Aurender Ecosysteem

 

Men kan ACS100 gebruiken als centrale server voor andere Aurender-spelers. Connectiviteit wordt bereikt via het netwerk, waardoor de ACS100 overal kan worden geplaatst. Hoewel de ACS100 als stand-alone muziekserver/streamer kan werken, wordt de beste geluidskwaliteit bereikt bij gebruik van een N100H, N100C, N100SC, N10, A100, A10, A30 of W20SE Aurender muziekserver/streamer als hoofdspeler.

 

Afspelen in cache


De ACS100 maakt gebruik van een innovatieve methode voor het afspelen van digitale audiobestanden. Elke Aurender gebruikt minstens twee schijven, een of meer om de bibliotheek op te slaan en de andere om af te spelen. Wanneer de gebruiker de opdracht geeft om een ​​album af te spelen, wordt de muziek verplaatst van het bibliotheekstation naar het SSD-cachingstation waar het afspelen begint. De bibliotheekschijf blijft stationair draaien, waardoor zowel mechanische als elektrische ruis wordt verminderd en slijtage wordt verminderd. Met de ACS100 heeft de gebruiker de mogelijkheid om SSD's te installeren als bibliotheekschijven, waardoor zowel opslag als afspelen van op bestanden gebaseerde media volledig door SSD's kan worden afgehandeld.

 

Aurender Conductor-app boordevol handige functies voor volledig functionele controle

 

De Aurender Conductor App maakt van de iPad, Android-telefoon of tablet een veelzijdige gebruikersinterface voor elke Aurender-muziekserver. Alle instellingen en functies van de Aurender-scan zijn gemakkelijk toegankelijk via het menu Instellingen, en de app wordt geleverd met uitgebreide functies om het browsen en afspelen van muziekcollecties met hoge resolutie een fluitje van een cent te maken.

 

ACS Manager Companion-app

 

ACS100 heeft veel functies waarmee de gebruiker verkeerd getagde bestanden kan corrigeren. ACS Manager, een gespecialiseerde app, is een bijbehorende app voor Conductor en wordt gebruikt om alle systeeminstellingen te configureren, inclusief voorkeuren voor het rippen van cd's, Smart Copy, Move, Delete, Duplicate Checker, Smart Tag Editor en nog veel meer.

 

State-of-the-art automatisch cd rippen

 

Aurender's cd-ripsoftware, die speciaal is ontworpen om te werken met de hoogwaardige TEAC cd-rom-drive, levert schokkend goed klinkende cd-rips op! Geavanceerde foutdetectie en -correctie zorgt voor nauwkeurige rips die technisch superieur zijn aan rips die op een computer zijn gemaakt.

 

I/O-poorten

 

Een USB Digital Audio Class 2.0-uitgang stelt de ACS100 in staat te functioneren als een muziekserver/streamer bij aansluiting op een externe DAC. Twee USB 3.0-gegevenspoorten (één op het voorpaneel, één op de achterkant) zorgen voor snelle gegevensoverdracht naar de interne schijven van de ACS100. Een andere USB 2.0 op het achterpaneel kan worden gebruikt voor duim- of USB-opslagapparaten of voor aansluiting op een Acronova Nimbie AutoLoader (optioneel – geleverd door derden). Er is een geïsoleerde LAN-poort voor directe verbinding met uw router.

 

HDD-opslagcapaciteit voor de grote muziekbibliotheken

 

ACS100 is ontworpen om door de gebruiker te worden aangepast in termen van opslagcapaciteit. De unit wordt geleverd zonder dat er schijven in de dubbele schijflades zijn geïnstalleerd, zodat de gebruiker het type en de capaciteit van de schijven die hij installeert moet bepalen. Als u bijvoorbeeld twee SSD-schijven van 4 TB gebruikt (momenteel het grootste beschikbare SATA-type), zou de ACS100 een totale capaciteit van de muziekbibliotheek hebben van 8 TB.

 

Voeding met geïntegreerde UPS

 

Een 19V voedingsadapter plus een op "supercondensator" gebaseerde ononderbroken voeding (UPS) voor het stabiliseren van de ACS100 bij een abrupte stroomuitval.

 

Ondersteuning voor indelingen met hoge resolutie

 

Alle belangrijke codecs worden ondersteund. PCM tot 786 kHz/32-bit. DSD tot 256 DoP. Native DSD tot 512

 

MQA binnenkort

Core Decoder (optionele in-app aankoop)


Aurender's optionele MQA Core Decoder-upgrade maakt 'first-level' MQA-ontvouwing mogelijk om MQA-bestanden tot 88,2 of 96 kHz af te spelen in DAC's die niet MQA-gecertificeerd zijn.

 

Specificaties:

 

MQA-kerndecoder: Ja (optioneel)

Geautomatiseerd rippen: Ja – Software voor Acronova Nimbie inbegrepen (Nimbie-hardware is apart te koop bij derden)

Software: Aurender Conductor + ACS Manager

Ingangen / uitgangen: USB 3.0 x 2 (1 x voor, 1 x achterpaneel), USB 2.0 x 1 (achter), LAN-poort (1 Gbps)

Opslag: lade voor eenvoudige gebruikersinstallatie – 2 x 2,5” SATA HDD (7 mm, tot 2 x 2 TB) of 2 x 2,5” SSD (tot 2 x 4 TB)

Cd-rom voor rippen: Ja (TEAC Slot-Load Type) Cd-rom-drive alleen voor rippen

Digitale audio-uitgang: USB 2.0, digitale audioklasse 2.0 – DoP (tot 256), native DSD (tot 512) PCM tot 384 kHz / 32-bit

CPU: Intel N4200 Quad-CPU

UPS (Uninterruptible Power Supply): Ja (op basis van supercondensator)

Voeding: DC19V / 3.42A

Display op het voorpaneel: 4.0″ Kleuren IPS LCD

Systeemgeheugen: 8GB

Afmetingen en gewicht: 215 x 111 x 257 mm, 5,0 kg

SSD voor systeem en cache: 240 GB

Materiaal: gefreesd aluminium

Afwerking: Zilver of Zwart

 

 topACS100

rearACS100

insideACS100

 

 

Software:

 

IPAD APP: Aurender Conductor

 

app download appple store

 

ANDROID APP: Aurender Conductor

 

app download google play