AURENDER A20

 

front

 

  tidalqobuz sublimespotifyDSDinternet radioMQA binnenkort

 

A20 Netwerk Streamer/Server, DSD DAC with headphone output
NEW! 

 

 

De relatie tussen digitale audio en muziek opnieuw definiëren


A20 is de nieuwste toevoeging aan Aurender's assortiment van analoge output muziekspelers. De A20 deelt dezelfde basiscircuittopologieën, DAC-chipset en vormfactor als het vlaggenschip A30. Het ziet echter af van de functionaliteit voor het rippen van cd's, software voor het bewerken van metagegevens en de meegeleverde hoofdtelefoonaansluiting is een enkele standaard ¼ "-aansluiting. Door terug te schalen zal de A20 de digitale muziekliefhebber aanspreken wiens bibliotheek al gedigitaliseerd is en een volwaardige, high-performance server, streamer, voorversterker, DAC en hoofdtelefoonversterker wil. De A20 is qua opslagcapaciteit en type aan te passen aan uw wensen. Twee laden op het achterpaneel bieden elk plaats aan een harde schijf (HDD) of SSD. Voor gebruikers met grote muziekcollecties kan elke lade worden uitgerust met een 8TB SSD die een enorme 16TB aan digitale bestandsopslag biedt. Als de gebruiker dus 100% streamt, hoeven er geen schijven te worden geïnstalleerd, maar deze kunnen later worden toegevoegd als u van gedachten verandert. Wat de A20 onderscheidt van andere modellen met analoge output, is de pure audioprestaties. Door gebruik te maken van de wereldberoemde AKM 4497-chipset in een dual-mono met dubbele lineaire voedingen, kun je niets anders verwachten dan het beste in geluidskwaliteit. Ook inbegrepen is de volledige MQA-decodertechnologie waarmee u MQA-audiobestanden en -streams met volledige resolutie kunt afspelen, waardoor de hoogst mogelijke geluidskwaliteit van de originele masteropname wordt geleverd. Aangezien veel audiofielen de A20 als hun "digitale hub" zullen gebruiken, is de mogelijkheid om de systeemcomplexiteit te verminderen gemakkelijk bereikt. De A20 kan bijvoorbeeld functioneren als voorversterker, waardoor directe aansluiting op een stereo-eindversterker of actief luidsprekersysteem mogelijk is. Het voorversterkergedeelte heeft zowel SPDIF- als optische ingangen waarmee andere broncomponenten zoals een cd-transport, Blu-Ray-speler of kabelbox zijn audio kunnen voeden via de DAC van de A20, waardoor de getrouwheid wordt verbeterd. Ten slotte kan het systeemvolume op drie manieren worden geregeld; de draaiknop op het voorpaneel, de Aurender Conductor-app of met behulp van de meegeleverde IR-afstandsbediening.

 

Op zoek naar een krachtige one-box broncomponent? Zoek niet verder dan de bijzondere A20 van Aurender.

 

schema

 

Geïntegreerde Dual-Mono Full Decoder MQA DAC met volledig discrete lineaire voedingen


Aurender ontwikkelde 768KHz/32bit dual-mono DAC, ontworpen rond de volgende generatie vlaggenschip AKM 4497 ​​DAC-chipset met dual-mono lineaire voedingen, levert getrouwheid van referentieklasse. Aurender ontwierp de A20 voor diegenen die op zoek zijn naar de eenvoud van een alles-in-één, maar niet bereid zijn een hoog niveau van resolutie, transparantie en de reproductie van innerlijke details op te offeren. De Aurender A20 bevat volledige MQA-decodertechnologie, waarmee u MQA-audiobestanden en -streams kunt afspelen en de hoogst mogelijke geluidskwaliteit van de originele masteropname kunt leveren.

 

Gebalanceerde (XLR) / ongebalanceerde (RCA) audio-uitgangen


Zowel gebalanceerde als ongebalanceerde uitgangen zijn voorzien voor interface naar een voorversterker of eindversterker. Wanneer de A20 rechtstreeks is aangesloten op een eindversterker, kan de analoge uitgang worden aangepast aan de gevoeligheid van de gebruikte versterker. De twee instellingen voor gebalanceerd zijn 4.0Vrms en 5.4Vrms. Ongebalanceerde uitgangen zijn selecteerbaar op 2.0Vrms of 2.7Vrms.

 

Flexibele volumeregeling


Wanneer de A20 als voorversterker wordt gebruikt, kan het volume vanaf drie locaties worden aangepast; de draaiknop op het voorpaneel, de app voor telefoon of tablet en de meegeleverde IR-afstandsbediening. Bij gebruik met een voorversterker kan de variabele output worden ingesteld op vaste directe output in instellingen.

 

Krachtige hoofdtelefoonversterker


In de topologie van de A20 is een hoogwaardige hoofdtelefoonversterker opgenomen die geschikt is voor gebruik met de beste hoofdtelefoons. Op het voorpaneel is een enkele ¼”-aansluiting aanwezig voor gemakkelijke toegang.

 

Op FPGA gebaseerde precisieklok met jitterreductie van wereldklasse


Het nauwkeurige klokgeneratiesysteem omvat Field-Programmable Gate Arrays (FPGA) met een sub 100fs jitter-reducerende klokgenerator die de digitale audiogegevensoverdracht nauwkeurig timet en de jitter tot onder verwaarloosbare niveaus minimaliseert.

 

Lineaire voeding voor ultrageluidsarme vloer met geïntegreerde UPS


Een volledig lineaire voeding en uitgebreide afscherming voorkomen dat ruis wordt geleverd aan gevoelige DAC's voor de beste geluidsweergave. Vier discrete ringkerntransformatoren voeden respectievelijk het serversysteem, de digitale uitgang en de dubbele DAC's. Deze voeding wordt geleverd met een "op supercondensator gebaseerde" ononderbroken voeding (UPS) voor het stabiliseren van de A20 bij een abrupte stroomuitval.

 

De Aurender Conductor-app boordevol handige functies voor volledig functionele controle.


De app verandert de iPad, iPhone, Android-telefoon of -tablet in een veelzijdige gebruikersinterface voor alle Aurender-muziekservers/-spelers. Alle instellingen en functies van de Aurender zijn gemakkelijk toegankelijk via het menu Instellingen, en Aurender Conductor wordt geleverd met uitgebreide functies om het beheren, bekijken en afspelen van muziekcollecties met hoge resolutie een fluitje van een cent te maken. De abonnementsstreamingservices TIDAL en Qobuz zijn ingebed in Aurender Conductor en Spotify Connect en internetradioservice en creëren een naadloze gebruikerservaring. Het samenvoegen van inhoud van streamingdiensten met uw hoofdbestandsbibliotheek biedt gemakkelijke toegang tot al uw favoriete muziek en de mogelijkheid om inhoud samen te voegen bij het maken van afspeellijsten.

 

Adaptieve opslag


Twee trays accepteren de harde schijven (door de gebruiker geïnstalleerd) van uw keuze HDD of SSD en van de capaciteit die u wenst.

 

SSD-caching


Wanneer de A20 is uitgerust met een opslagharde schijf of harde schijven naar keuze van de gebruiker, wordt het afspelen afgehandeld via het unieke voor Aurender, caching-systeem. Terwijl muziekbestanden worden opgeslagen op de door de gebruiker geïnstalleerde schijven, vindt het afspelen altijd plaats vanaf een solid-state schijf (SSD). Met deze methode kunnen de opslagstations zich alleen bezighouden met het laden van inhoud op de SSD om af te spelen. Het resultaat is dat deze schijven een korte inschakelduur hebben voordat ze inactief worden, wat bijdraagt ​​aan hun betrouwbaarheid op lange termijn.

 

Ondersteuning voor alle indelingen met hoge resolutie

Alle belangrijke codecs worden ondersteund. PCM tot 786 kHz/32-bit. DSD tot 256 DoP. Native DSD tot 512.

 

Upsample

De A20 kan niet-DSD-bestanden upsamplen naar 705.6/768kHz naar de analoge uitgangen. U kunt ook PCM-audio kiezen om de DAC zonder wijziging te bereiken en de DAC zijn eigen upsampling te laten uitvoeren.

 

Door de gebruiker instelbare analoge en digitale filters

De parameters van de digitale en analoge filters kunnen door de gebruiker worden aangepast om het geluid nauwkeurig af te stemmen op het audiosysteem waarin de A20 wordt gebruikt. Er is een standaard fabrieksfilterinstelling die kan worden geselecteerd. Voor MQA-inhoud is een filterinstelling vereist die niet kan worden gewijzigd, aangezien deze een vaste waarde is voor het MQA-decoderingsproces.

 

Kritische luistermodus

Voor de beste audioprestaties kunnen circuits met betrekking tot paneelverlichting en andere achtergrondfuncties worden uitgeschakeld. In deze modus worden systeembronnen gespaard voor de best mogelijke geluidskwaliteit.

 

2X geïsoleerde LAN-poort

De A20 heeft een 2X geïsoleerde LAN-poort om rechtstreeks verbinding te maken met uw router. Deze LAN-poort isoleert de A20 van alle ruis die wordt veroorzaakt door de LAN/router-verbinding.

 

Digitale connectiviteit

Er zijn vier digitale ingangen: een RCA Coax, een BNC Coax en twee Optical. Deze ingangen maken de interface van extra digitale bronnen mogelijk, zoals een cd-transport, dvd-speler, televisie enz. Elk apparaat dat op deze manier is aangesloten, kan nu volledig profiteren van de superieure geluidskwaliteit van de DAC in de A20.

 

USB-connectiviteit

De A20 heeft twee USB 3.0-poorten voor supersnel kopiëren vanaf een USB-opslagapparaat.

 

Technische ondersteuning op afstand via internet

Een verzoek om ondersteuning op afstand kan worden verzonden via de Aurender-app, waardoor technici snel problemen kunnen diagnosticeren en corrigeren via internet

 

MQA binnenkort

 

MQA (Master Quality Authenticated)

MQA is een bekroonde Britse technologie die het geluid van de studio levert. Het master-MQA-bestand is volledig geverifieerd en is klein genoeg om te streamen, terwijl het ook achterwaarts compatibel is, zodat je MQA-muziek op elk apparaat kunt afspelen. MQA-technologie is in licentie gegeven door labels, muziekservices en hardwarefabrikanten over de hele wereld. De Aurender A100 bevat volledige MQA-decodertechnologie, waarmee u MQA-audiobestanden en -streams kunt afspelen, waardoor de hoogst mogelijke geluidskwaliteit van de originele masteropname wordt geleverd. Deze methode van decoderen levert de hoogst mogelijke geluidskwaliteit van MQA. De Aurender Conductor-app geeft aan dat "MQA"- of "MQA Studio"-inhoud wordt afgespeeld. Een groene of blauwe stip naast het MQA-logo geeft aan dat het apparaat een MQA-stream of -bestand aan het decoderen en afspelen is, en geeft de herkomst aan om ervoor te zorgen dat het geluid identiek is aan dat van het bronmateriaal. De blauwe stip geeft aan dat er een MQA Studio-bestand wordt afgespeeld dat in de studio is goedgekeurd door de artiest/producent of is geverifieerd door de eigenaar van het auteursrecht. Het voorpaneel van de A100 maakt ook gebruik van tekstindicatoren om MQA-weergave en de respectieve bemonsteringsfrequentie van het bestand of de stream die wordt afgespeeld weer te geven. 'MQA' of 'MQA Studio' geeft aan dat het apparaat een MQA-stream of -bestand aan het decoderen en afspelen is, en geeft de herkomst aan om ervoor te zorgen dat het geluid identiek is aan dat van het bronmateriaal. ''MQA Studio'' geeft aan dat er een MQA Studio-bestand wordt afgespeeld dat in de studio is goedgekeurd door de artiest/producent of is geverifieerd door de eigenaar van het auteursrecht.

 

Specificaties:


- Compatibele formaten: DSD (DSF, DFF), WAV, FLAC, AIFF, ALAC, M4A, APE en andere
- Bit- en samplefrequenties:
PCM tot 768kHz/32bit
DSD tot 256 DoP
Native DSD tot 512 (alleen intern afspelen)
- HDD voor opslag van muziekbibliotheek: lade voor gebruikersinstallatie 2 x SSD of 2,5 inch HDD
- SSD voor systeem en cache: 480GB M.2 NVMe
- DAC-chipset: AKM AK4497 Dual-Mono-ontwerp met Dual-Mono lineaire voedingen
- Voeding: volledig lineair
- Scherm: 8,8″ 1920 x 480 WIDE IPS KLEUREN LCD
- Digitale audio-ingangen:
1 x RCA SPDIF
1 x BNC SPDIF
2 x TOSLINK tot 24-bit
192 kHz / DOP tot DSD64
- Gegevens USB: 2 x USB 3.0 (achterzijde)
- Toegewijde Audio USB-poort: 1 x USB AUDIO Klasse 2.0
- Ethernet: 1 x dubbel geïsoleerd Gigabit Ethernet
- Volumeregeling:
-90 dB – 0dB, 0,5 dB stap Snelheidsgevoelige werking Variabele uitgangsregeling van
draaiknop op het voorpaneel, Conductor App en meegeleverde IR-afstandsbediening bij gebruik als
voorversterker
- Klokstructuur: herzien volledig differentieel systeem
- Koptelefoonuitgang: 6,5 mm ongebalanceerd
- Nauwkeurigheid hoofdklok: op OCXO gebaseerde precisie-jitter-reducerende klokgenerator
- CPU: Intel N4200 Quad Core
- Interne UPS: Super Capacitor Based UPS (ononderbroken stroomvoorziening)
- USB-audio-uitgang:
PCM: tot 32bit / 768kHz – DSD
DoP tot 128- Native DSD tot 256
- Analoge audio-uitgangen:
Ongebalanceerd (RCA): 2,0 of 2,7 Vrms
Gebalanceerd (XLR): 4,0 of 5,4 Vrms selecteerbaar
- Gebruikerssoftware:
Aurender Conductor iPad-app
iPhone-app (Lite-versie)
Android-app (Lite-versie), tablet-app
- Afmetingen: 430 x 111 x 355 mm / 16,9 x 4,4 x 14,0 inch
- Gewicht: 14,2 kg

 

rearA20

insideA20

 

 

Software:

 

IPAD APP: Aurender Conductor

 

app download appple store

 

ANDROID APP: Aurender Conductor

 

app download google play