AURENDER W20 Special Edition

 

aurender A200 front

 

  tidalqobuz sublimespotifyDSDinternet radioMQA binnenkort

 

W20SE "State of the Art Muziek Server/Word Clock,Dual AES/EBU/ opslag 4TB tot 16TB SSD

 

 

 

Een revolutie in evolutie W20SE Special Edition


Sinds de lancering in 2013 heeft de Aurender W20 de benijdenswaardige positie ingenomen van "de muziekserver waar anderen op beoordeeld worden". Herzien en verfijnd in 2019, legt de nieuwe W20SE (Special Edition) de lat opnieuw hoger in zowel gebruikerservaring als absolute audioprestaties.

W20SE is de favoriete muziekserver voor de beste audiosystemen ter wereld. De Aurender W20SE is ontworpen om te worden gebruikt met hoogwaardige digitaal-naar-analoog-converters en is een van de weinige muziekservers die ondersteuning biedt voor externe wordclocks die worden gebruikt in professionele audio- en opnamestudio's. Bovendien is er een dual-wire-modus AES/EBU die door sommige digitaal-naar-analoog-converters van referentiekwaliteit wordt gebruikt om afzonderlijke transmissie van linker- en rechterkanalen mogelijk te maken voor een betere getrouwheid. Maar zelfs zonder gebruik te maken van een externe wordclock-ingang of dubbele AES/EBU-uitgangen, biedt de batterijvoeding van de W20SE een aanzienlijk lagere ruisvloer voor een volledig stille achtergrond. Met een interne SSD van 4 TB en een SSD-cachingschijf van 1 TB voor afspelen, is de W20SE de ideale oplossing voor zelfs de meest uitgebreide muziekcollecties met hoge resolutie.

Innovatieve technologie met batterijvermogen, dual-wire AES/EBU, masterklok
Bij digitale audio kunnen jitter en ruis in het audiosignaal de prestaties van digitaal-naar-analoog-converters negatief beïnvloeden. De Aurender W20 was 's werelds eerste muziekserver die ruis van AC-voedingen en AC-netvoeding volledig elimineerde door het gebruik van LiFePO4-batterijen (LFP) om de audiocircuits van stroom te voorzien. W20SE gebruikt hetzelfde schema om de ruis in de audio-uitvoer te minimaliseren. Een FPGA-gebaseerd All Digital Phase Locked Loop-systeem met Oven-Controlled Crystal Oscillator (OCXO)-klok wordt gebruikt om langdurige jitter tot onder verwaarloosbare niveaus te houden en speciaal ontworpen circuits zorgen voor schone, ruisvrije stroom naar de speciale USB 2.0 digitale audio-uitgang . Een solid-state caching-drive voor afspelen, geïsoleerd door uitgebreide afscherming met dikke aluminium partities, minimaliseert en elimineert ook de vele soorten jitter en ruis die gewoonlijk worden geassocieerd met het gebruik van diskdrives voor afspelen.

Volledig assortiment digitale audio-uitgangen en poorten voor netwerkconnectiviteit


Ontworpen om te worden gecombineerd met de best presterende digitaal-naar-analoog-converters, is de Aurender W20SE uitgerust met verschillende SPDIF-uitgangen (Dual AES/EBU, Coaxiale BNC en Optical) en een speciale USB Audio Class 2.0-uitgang. Voor netwerkconnectiviteit en bestandsoverdracht wordt de W20SE geleverd met een Gigabit Ethernet-poort en twee USB 2.0-gegevenspoorten.

 

Aurender Conductor-app boordevol handige functies voor volledig functionele controle


De Aurender Conductor-app maakt van de iPad een veelzijdige gebruikersinterface voor alle Aurender-muziekservers. Alle instellingen en functies van de Aurender-server zijn gemakkelijk toegankelijk via het menu Instellingen, en Conductor wordt geleverd met uitgebreide functies om het browsen en afspelen van muziekcollecties met hoge resolutie een fluitje van een cent te maken. Twee streamingdiensten, Qobuz en Tidal (abonnement vereist) zijn geïntegreerd in de Conductor-app en bieden gemakkelijke toegang tot miljoenen albums met een hoge resolutie. Omdat ze zijn geïntegreerd, kunnen koppelingen naar inhoud die op streamingdiensten wordt gevonden, worden toegevoegd aan uw hoofdbestandsbibliotheek, waardoor u eenvoudig inhoud op één locatie kunt combineren en compileren. Aurender Conductor kan worden gebruikt op zowel IOS- als Android-platforms, zodat gebruikers toegang hebben tot hun muziek met behulp van de Apple iPad of verschillende Android-telefoons of -tablets.

 

MQA-kerndecoder geïnstalleerd


Aurender's MQA Core Decoder-upgrade maakt MQA Core of eerst ontvouwen mogelijk, waardoor MQA-bestanden kunnen worden afgespeeld tot 88,2 kHz of 96 kHz. Dit is handig als het gebruik van een niet-MQA DAC als kerndecodering een deel van het MQA-voordeel van MQA-gecodeerde inhoud zal opleveren. Bovendien zal MQA Core Decoder werken met DAC's die MQA-rendering uitvoeren, de tweede fase van MQA-decodering. Samen zorgen ze voor volledige MQA-decodering.

Externe Word Clock-ondersteuning


Het protocol om een ​​digitaal audiosignaal via COAX of AES/EBU te verzenden, wordt SPDIF genoemd. SPDIF verzendt klok en gegevens samen zonder een handshake. De klok van de DAC moet het kloksignaal in het signaal volgen om overflow of underrun te voorkomen. Deze bewerking van het proberen te synchroniseren met de klok in SPDIF kan jitter in de klok van de DAC veroorzaken. Een betere manier is om de klok en gegevens van de DAC alleen van de muziekbron te gebruiken, maar op deze manier kan synchronisatie niet worden gegarandeerd. Om ervoor te zorgen dat de klok van de DAC als de hoofdklok fungeert en toch synchroon blijft met de gegevens, heeft de audiobron een hoofdklokingang nodig die de audiogegevens synchroon met de inkomende hoofdklok uitvoert. Op deze manier wordt jitter in de SPDIF-verbinding van audiobron naar de DAC vrijwel geëlimineerd. Wanneer de gebruiker een aparte masterklok wil gebruiken, is een muziekserver met masterklokingang nodig, evenals een DAC met masterklokingang. Ook wordt een wordclock typisch gebruikt in opnamestudio's om de timing tussen digitale apparaten te synchroniseren, waardoor jittervrije en tijdperfecte gegevensoverdracht wordt gegarandeerd. W20SE accepteert wordclocks met de volgende frequenties: Masterclock: 10MHz, 12,8MHz, Wordclock: 44,1KHz en 48KHz in veelvouden van 1 tot 512. W20SE ondersteunt zowel wordclock (dCS, DAC's of vergelijkbaar) als Master Clock (MSB DAC's) of soortgelijke) ingangen.

 

Dual-Wire-modus AES/EBU


Dual-wire AES/EBU-modus wordt soms gebruikt in referentie digitaal-naar-analoog converters om het resolutieniveau dat mogelijk is op een AES/EBU digitale interconnect te verdubbelen. Wanneer de AES/EBU-uitgang in dual-mode wordt gebruikt, wordt de informatie van het linker- en rechterkanaal verzonden met een samplefrequentie van 192 kHz om een ​​24-bits, 384 Hz stereotransmissie te maken. Omdat de maximale frequentie wordt gehalveerd, wordt de behoefte aan transmissielijnen minder kritisch.

 

Afzonderlijke LiFePO4 (LFP) batterijvoeding voor het audiocircuit


Twee banken LiFePO4-batterijen voeden afwisselend audiocomponenten en laden op. Deze techniek isoleert de audiocomponenten volledig van grondruis en vermindert ook jitter en de vervorming die vaak optreedt bij de conversie van AC naar DC.

 

Interne UPS beschermt W20SE bij een plotselinge stroomuitval


Een extra bank LiFePO4-batterijen fungeert als een ononderbroken stroomvoorziening (UPS) en beschermt het systeem in geval van plotselinge stroomuitval. De UPS zorgt ervoor dat de W20SE altijd veilig kan worden uitgeschakeld.

 

Ovengestuurde kristaloscillator (OCXO) voor reductie van jitter op lange termijn


OCXO's behoren tot de meest nauwkeurige en stabiele klokken die vandaag beschikbaar zijn. OCXO's zijn vele orden van grootte nauwkeuriger en stabieler dan de gewone en veelgebruikte kristaloscillatoren die in computers worden aangetroffen. Ook kunnen temperatuurveranderingen ervoor zorgen dat de frequentie van de kristaloscillatoren fluctueert, wat kan leiden tot jitter in het digitale audiosignaalpad. Bovendien zijn gewone kristaloscillatoren veel minder stabiel en verliezen ze na verloop van tijd aan nauwkeurigheid. Bij OCXO-klokken wordt een zeer stabiele hoogwaardige kristaloscillator gebruikt die is ingesloten in een compartiment dat op een constante temperatuur wordt gehouden om jitter veroorzaakt door temperatuurschommelingen te voorkomen.

 

Precisie DSD-naar-PCM-conversie door FPGA


Veel DAC's ondersteunen DSD-decodering alleen op hun USB-ingangen, maar niet op SPDIF of AES/EBU. Daarom beschikt de Aurender W20SE over een extreem hoogwaardige DSD-naar-PCM-conversie uitgevoerd door FPGA. Ongeacht hoe snel de CPU is, het uitvoeren van DSD naar PCM-conversie door software resulteert in een slechte geluidskwaliteit omdat het duizenden filterberekeningen parallel vereist. De W20SE bereikt de DSD naar PCM-conversie precies met behulp van duizenden tapfilters in de FPGA die superieure audioprestaties leveren.

Op FPGA gebaseerd volledig digitaal fasevergrendeld lussysteem
Een volledig digitaal Phase-Locked Loop-systeem (ADPLL) met Field-Programmable Gate Arrays (FPGA) samen met OCXO-klokken, timet de digitale audiogegevensoverdracht nauwkeurig en minimaliseert jitter tot onder verwaarloosbare niveaus.

4 TB of 8 TB Solid-State Drive-opslag met 1 TB Solid-State Cache Drive voor afspelen


Een interne schijf met 4 TB SSD-inhoudsopslag en een 1 TB SSD-cachingschijf zijn ondergebracht in een kluis van bewerkt aluminium die de audiocircuits beschermt tegen de effecten van EMI-interferentie. Caching met behulp van de 1TB SSD is gedaan voor bestanden en voor het streamen van inhoud. Dit verhoogt de stabiliteit en verbetert de geluidskwaliteit van bestanden en bij het gebruik van streamingdiensten zoals Qobuz of Tidal.

 

Speciale USB-audioklasse 2.0-uitgang met ultrageluidsarm stroomcircuit


De speciale USB Audio Class 2.0-uitgang van de volgende generatie is ontworpen om een ​​uitzonderlijk transparant audiosignaal te leveren zonder ruis en is afgeschermd van elektronische interferentie van buitenaf. De USB-audio-uitgang van de W20SE zorgt voor een ruis- en jittervrije overdracht naar de DAC om de best mogelijke prestaties te leveren.

 

Lineaire voeding


Er is een nieuwe lineaire voeding ontworpen voor het voeden van de CPU, opslag en andere delen van de circuittopologie van de W20SE. De lineaire voeding zorgt voor een zeer stabiele en geluidsarme omgeving voor dit kritieke circuit.

2X geïsoleerde LAN-poort


LAN-poort is dubbel geïsoleerd - deze 2x geïsoleerde LAN-poort isoleert de W20SE van alle ruis die wordt veroorzaakt door de LAN-verbinding van de router.

 

Ondersteuning voor USB HDD en NAS (Network-Attached Storage)


Best practice is het opslaan van muziek op de interne SSD's van de W20SE. Het platform van Aurender is echter in staat om inhoud die is opgeslagen vanaf een NAS of een externe USB-harde schijf te selecteren en af te spelen met behulp van bladeren door mappen/bestanden. Inhoud op de USB HDD of NAS-drive kan gemakkelijk worden gekopieerd naar de interne opslag van W20SE met behulp van de Aurender Conductor-app. Of u kunt desgewenst een Mac/pc gebruiken om inhoud over het netwerk over te dragen.

 

Technische ondersteuning op afstand via internet


Met Aurender kunnen gebruikers rechtstreeks vanuit de Aurender Conductor-app rechtstreeks communiceren met de technische ondersteuning. Door een verzoek om ondersteuning op afstand te verzenden, kunnen technici snel problemen diagnosticeren en corrigeren via internet.

 

 

app ipad

 

 

Specificaties:

Vermogen: batterij + lineair vermogen
OCXO (hoofdklok): Ja (opgewaardeerd)
VCXO (klok): Ja (opgewaardeerd)
Audio USB: Type plug-in module met betere isolatie kan van buitenaf worden vervangen als deze kapot is
Opslag (systeem + cache): SSD 1TB
Opslag (inhoud): SSD 4TB of 8TB
LAN-poort: dubbel geïsoleerd
DSD-uitvoer op SPDIF (DoP): tot 128
DSD-uitgang op SPDIF (DSD naar PCM): tot DSD512 tot 88,2/176,4 (enkele draad), tot DSD512 tot 352,8 kHz (dubbele draad)
DSD-uitvoer op USB (DoP): tot DSD256
DSD-uitvoer op USB (native): tot DSD512
PCM-upsampling: enkele draad: tot 192 kHz, dubbele draad: Tot 384 kHz
Ondersteunt native DSD-uitvoer: Ja
Dubbele AES-uitgang: tot 24/384 kHz
MQA-kerndecodering: inbegrepen
Extreme speelmodus: Ja
PCM-uitgang op SPDIF: tot 192 kHz (enkele draad), tot 384 kHz (dubbele draad)
PCM-uitgang op USB: tot 768 kHz
Gewicht: 21,1 kg / 46,5 lb
A
fmeting (B x H x D): 430 mm x 106 mm x 370 mm
Digitale audio-uitgangen: USB, COAX, optisch, BNC, AES/EBU x 2 (dual-wire)
Display: Dual 3.7 "AMOLED"
Compatibele formaten: DSD (DSF, DFF), WAV, FLAC, AIFF, ALAC, M4A, APE en andere
Master Clock Input: Word Clock of Master Clock Input (BNC) 10 MHz, 12,8 MHz (44,1 kHz en 48 kHz
veelvouden van 1 tot 512), ingangsimpedantie 75Ω
 
aurender W20 front2 1
 
aurender W20 front3
 
w20se rear
 
 

inside

 

W20SE 8TB

 

top se

 

 

how

 

 

Software:

 

IPAD APP: Aurender Conductor

 

app download appple store

 

ANDROID APP: Aurender Conductor

 

app download google play