AURENDER AP20 - ALLinONE

 

front

 

AP20 Netwerk Server/Streamer, D/A Converter, Versterker 2x200 Watt

Een premium geïntegreerde versterker met het hart van een Aurender

 

- Alles-in-één digitale bron en geïntegreerde versterker 
- 200 WPC in 8Ω, 350 WPC in 4Ω / Volledig lineaire PSU 
- Analoge R2R-volumeregeling / DAC van referentiekwaliteit 
- Analoge en digitale in- en uitgangen / Hoofdtelefoonuitgang 
- Master Klokingang / 2x door de gebruiker te installeren opslagslots

 

Elegantie. Finesse. Oplossing. Elegantie.
Als het adagium van Aristoteles: “het geheel is groter dan de som der delen” ooit van toepassing is op audio, dan is het van toepassing op AP20. En gezien de kwaliteit en kwantiteit van de onderdelen in deze vergelijking zegt dat veel.

AP20 levert ongekende audioprestaties van een geïntegreerde versterker. Het bevat 's werelds beste Klasse D-versterkermodules in een dual-mono-configuratie, een analoge R2R-relaisgebaseerde volumeregeling en voorversterkersectie, Aurenders beste DAC, een hoofdklokingang, een hoofdtelefoonuitgang, een reeks digitale en analoge in- en uitgangen en het meest geavanceerde lineaire voedingsblok dat Aurender ooit heeft ingezet.

Het resultaat? Een audiocomponent die elk muzikaal timbre met volledig realisme schildert. Met een delicate touch die wordt ondersteund door een enorme ruimte voor transiënten en dynamische schommelingen, stuurt de AP20 zelfs de meest veeleisende luidsprekerbelastingen aan en werpt hij een geluidsbeeld af dat zowel uitgebreid als lasergericht is.

Al deze prestaties, met het hart van een Aurender.

Andere geïntegreerde versterkeroplossingen op de markt bieden mogelijk ondersteuning voor app-gestuurde streaming, maar in bijna alle gevallen zijn de gebruikerservaring, het bibliotheekbeheer en de softwareafspeelengine een bijzaak, waarvoor software en hardware van derden nodig zijn om de klus te klaren. In het geval van AP20 heeft meer dan 10 jaar toonaangevende ervaring ervoor gezorgd dat Aurender de digitale broncomponent bij uitstek is geworden in 's werelds beste audiosystemen. Nu is diezelfde holistische digitale afspeelengine en gebruikerservaring beschikbaar via een geïntegreerde versterker die de behoefte aan meer componenten en kabels volledig wegneemt.

Voeg gewoon luidsprekers toe en geniet van een premium HiFi-ervaring, zonder alle HiFi-boxen.

 

Belangrijkste kenmerken

 

Ultrakrachtige klasse D-versterkers
Er is klasse D, en dan is er belachelijk goede klasse D. AP20 maakt gebruik van de beste versterkermodules die beschikbaar zijn. De Purifi Eigentakt 1ET400A-versterker, ontworpen door de bekende ingenieur Bruno Putzeys, is vrij van digitale hardheid, scherpte en korrel. Met indrukwekkende specificaties die tot uiting komen in de buitengewone audioprestaties, vertegenwoordigt de dual-mono versterkersectie van de AP20 de state-of-the-art van klasse D-versterkertechnologie.

Doodstille lineaire voeding
De meeste implementaties van klasse D-versterkers maken gebruik van schakelende voedingen omdat ze efficiënt, koellopend en goedkoop zijn. Dit kan echter ruis en vervorming in het signaalpad introduceren, wat resulteert in een audiopresentatie die een gevoel van natuurlijke analoge gratie mist. Dus, op typische Aurender-manier, gebruikt AP20 ZES discrete ringkerntransformatoren om respectievelijk de CPU, de linker en rechter DAC-kaarten, de FPGA-processor en de vermogensuitgangstrappen van stroom te voorzien.

Aurender's beste DAC
Aurender ontwierp de AP20 voor diegenen die op zoek zijn naar de eenvoud van een alles-in-één apparaat zonder in te boeten aan een hoog niveau aan resolutie, transparantie en innerlijke details. Gebouwd rond een geïntegreerde dual-mono AKM4497 DAC-module, levert de best-in-class DAC-sectie van AP20 PCM-, DSD- en MQA-volledige decodering met hoge resolutie op het hoogste niveau.

Analoge volumeregeling
In elk systeem wordt de kwaliteit van de audiopresentatie aanzienlijk beïnvloed door het volumeregelingsmechanisme van de voorversterker. Opmerkelijk genoeg maakt de AP20 gebruik van een volumeregeling in het analoge domein, gebaseerd op een R2R-systeem met getrapte verzwakking. Volumeregeling van deze kwaliteit is uiterst ongebruikelijk bij digitaal uitgeruste geïntegreerde versterkers, en het is een belangrijke reden waarom de AP20 zo'n natuurlijk, open geluid biedt.

OCXO Precision Clock
Het op OCXO gebaseerde precisieklokgeneratiesysteem van de AP20 omvat een Field-Programmable Gate Array (FPGA) met een jitter-reducerende klokgenerator van minder dan 100 fs om digitale audiodatatransmissies nauwkeurig te timen en jitter tot onder verwaarloosbare niveaus te minimaliseren.

Analoge doorvoeringangen
De AP20 biedt een reeks analoge ingangen, waaronder 1X gebalanceerde XLR en 2X single-ended RCA, en biedt een ideale oplossing voor het integreren van externe analoge bronnen in uw audiosysteem. Vinylliefhebbers kunnen hun phonotrap aansluiten op een beschikbare analoge ingang en genieten van pure analoge doorvoer zonder enige A/D-conversie in het signaalpad.

 

connection

 

Digitale connectiviteit
Met een verscheidenheid aan digitale ingangen, waaronder 1X RCA SPDIF, 1X BNC SPDIF en 2X TOSLINK optische interfaces, is de AP20 goed uitgerust om externe digitale bronnen zoals een cd-transport, mediaspeler of tv weer te geven via de superieure interne DAC.

Variabele uitgang XLR-uitgang
Met de hoogwaardige gebalanceerde XLR-uitgang van de AP20 kan de gebruiker een tweede systeem voeden, zoals een gedistribueerde audio-installatie voor het hele huis, of subwoofer(s) met lijnniveau-ingang (XLR-naar-RCA-adapters kunnen vereist zijn bij sommige gevallen).

Master Clock-ingang
Hoewel de AP20 is uitgerust met een extreem nauwkeurig OCXO-kloksysteem, kan jitter verder worden geminimaliseerd door een 10MHz Master Clock-signaalgenerator aan te sluiten, zoals de MC10 van Aurender.

Speciaal hoofdtelefoongedeelte
Naast dat het een geweldige versterker voor luidsprekersystemen is, beschikt de AP20 ook over een 1/4" hoofdtelefoonuitgang voor rustige momenten.

 

front2

Kenmerken van Aurender

Hardware <> Software-integratie
Een gesloten systeem. De afspeel- en besturingssoftware van Aurender is in hetzelfde gebouw ontwikkeld als de hardware. Superieure integratie betekent dat de software-ingenieurs van Aurender in staat zijn om specifiek de afspeelprestaties van de uiterst robuuste hardware waarover zij beschikken te optimaliseren.

Caching Afspeelengine
Andere systemen bufferen. Aurenders-cache. Elk Aurender-model beschikt over een enorm solid-state geheugen van waaruit al het afspelen plaatsvindt. Deze belangrijke functie helpt de vereisten voor systeembronnen te minimaliseren voor verbeterde audioprestaties en stabiliteit.

CPU met laag vermogen en hoge efficiëntie
Een krachtige CPU is essentieel om elke computer soepel en snel te laten werken. Met meer vermogen komt echter meer geluid. De energiezuinige Intel CPU's van Aurender hebben voldoende speelruimte om de machine te laten draaien en tegelijkertijd de hoeveelheid opgenomen stroom te minimaliseren om de ruisvloer zo laag mogelijk te houden.

Elegant display op het voorpaneel
Gemakkelijk afleesbaar LCD-scherm met hoge resolutie. Dynamisch, elegant, ingetogen.

Dubbel geïsoleerde LAN-poort
Twee lagen op transformator gebaseerde isolatie om ruis uit de Ethernet-verbinding te filteren.

Opslagcapaciteit van lokale bibliotheek
Elke Aurender bevat een enorme ingebouwde interne opslagcapaciteit, of ten minste één slot voor supergemakkelijk door de gebruiker te installeren opslagopties. Geniet van gelokaliseerde mediaopslag en laat de omslachtige NAS of HDD achterwege.

Geïntegreerde streamingdiensten
De hele wereld van het streamen van muziekinhoud is voor u beschikbaar binnen één geweldige app. Geniet van geïntegreerde toegang tot TIDAL, Qobuz en internetradio. Plus Spotify Connect en AirPlay.

Critical Listening Mode
Schakel de Critical Listening Mode in om het scherm op het voorpaneel, de knoppen en alle computeractiviteiten op de achtergrond die niet essentieel zijn voor het afspelen van muziek, uit te schakelen. CLM biedt een nog stillere, transparantere audiopresentatie.

USB HDD- en NAS-connectiviteit
De beste gebruikerservaring ontstaat wanneer uw muziekinhoud wordt opgeslagen op de interne opslag van Aurender. USB 3.0-datapoorten en NAS-share-connectiviteit zijn echter inbegrepen om inhoud af te spelen of te importeren die is opgeslagen op een NAS, externe USB-harde schijf of USB-stick.

Ondersteuning voor alle belangrijke audiocodecs en -formaten

 

Technische ondersteuning via internet op afstand
Als u problemen ondervindt, kan het toegewijde ondersteuningsteam van Aurender op afstand inloggen op uw systeem om eventuele problemen te diagnosticeren en op te lossen. We nemen ondersteuning uiterst serieus en we zijn er om u te helpen!

 

Technische specificaties


- Voeding volledig lineair, 2x 400VA ringkerntransformatoren (L&R eindversterker), 2x 50W (L&R audiokaarten), 1x50W (CPU), 1x25W (FPGA)
- CPU Intel Low Power Quad Core
- RAM 8GB
- Bibliotheekopslagcapaciteit 2x 2,5" compartimenten (door gebruiker te installeren opslag)
- SSD voor systeem en cache 480 GB NVME
- Data USB-poorten 2x USB 3.0 (achterkant)
- Softwaresuite Aurender Conductor, A30 Manager
- Ethernet-poort
- Dubbel geïsoleerd Gigabit LAN
- Uninterruptible Power Supply (UPS) ) Ja (supercondensatoren)
- Stroomverbruik tijdens afspelen (47 W), piek (80 W), stand-by (6 W)
- mogelijkheid om cd's te rippen N.v.t.

 

Audiospecificaties


- Volumeregeling Op relais gebaseerde R2R-stereodemper -64 dB ~ 0 dB, snelheidsgevoelige werking
- Analoge uitgangen XLR (gebalanceerd)
- DAC-chipset AKM 4497 ​​- Dual-Mono
- Audio Word Clock OCXO
- Ondersteunde analoge uitgangen Formaat PCM: tot 32-bits / 768 kHz; DSD: Tot DSD512
- Digitale uitgangen N.v.t.
- SPDIF & AES/EBU Uitvoer ondersteund formaat N.v.t.
- Digitale ingangen 1X Coax RCA, 1X Coax BNC, 2X Optisch/Toslink
- Koptelefoongedeelte 1 x 1/4" (6,5 mm ) Ongebalanceerd
- Master Clock-ingang coaxiaal BNC 75Ω - 10MHz
- MQA-ondersteuning MQA Full-decoder aan boord
- Compatibele formaten DSD (DSF, DFF), WAV, FLAC, AIFF, ALAC, M4A, APE en andere
- DSD-naar-PCM-conversie N.v.t

Specificaties versterker


- Versterkermodule 2x Purifi 1ET400A Klasse D-versterkermodule in Dual-Mono- configuratie
- Nominaal uitgangsvermogen 200 W bij 8 ohm / 350 W bij 4 ohm
- THD (20 Hz-20 kHz) 0,003% (1 W tot 200 W, 8 ohm en 4 ohm)
- Dempingsfactor 800 (ref. 8Ω 20 Hz tot 6,5 kHz)
- Uitgangsimpedantie <65μΩ @ 1kHz
- Voedingsconfiguratie Volledig lineair en dual-mono - 2 x 400 VA audiokwaliteit ringkerntransformatoren
Voedingsfiltercondensatoren Totaal 80.000 uF (40.000 uF / kanaal)
- Binding Posts WBT nextgen™ poolterminal - Signaalgeleider gemaakt van puur koper

 

Fysieke specificaties


- Afmetingen: 16,93" B x 14,2" D x 5,9 "H
- Gewicht: 57,3 lb
- Materiaal: Gefreesd aluminium chassis
- Display op voorpaneel: 8,8" 1920 x 480 breed IPS kleuren-LCD

 

rear

inside

 

Documenten:

 

Prijslijst:                       Downloaden

Folder:                         Downloaden
Online-handleiding:     Downloaden