AURENDER MC20

 

front

 

MC20 Reference Master / Word Clock

- Referentieklasse Master Clock & Word Clock Generator
- Rubidium Module 10 MHz Master Clock
- Discrete OCXO Word Clock-uitgangen voor universele connectiviteit

 

Tijd is van cruciaal belang


In elk digitaal audiosysteem is de snelheid waarmee digitale gegevens worden verzonden en ontvangen van het allergrootste belang. Concreet moeten alle apparaten in het digitale signaalpad worden gesynchroniseerd om een ​​coherente presentatie te bieden. Voor de ultieme ervaring in helderheid, transparantie, gerichte beeldvorming en natuurlijk realisme moeten de digitale bron van uw systeem, de DAC en eventuele andere upsamplers of converters daarom allemaal hetzelfde gesynchroniseerde kloksignaal ontvangen van een uiterst nauwkeurige en stabiele bron.

 

De Aurender MC20 is zowel een Master Clock- als een Word Clock-generator die is geïnspireerd, ontwikkeld en ontworpen om een ​​uitzonderlijk hoog niveau van digitaal audiorealisme te leveren vanaf een aangesloten muziekserver en/of D/A-converter. Dankzij de superieure tijdwaarneming van de MC20 wordt jitter teruggebracht tot een oneindig klein niveau, wat resulteert in de ultieme klankkleurzuiverheid en een rotsvaste plaatsing van instrumenten in het geluidsbeeld van uw systeem.

 

Het hart van de MC20 wordt gevormd door een rubidiummodule die een masterklokreferentiesignaal van 10 MHz genereert. Een rubidiumklok wordt gebruikt vanwege zijn superieure nauwkeurigheid en stabiliteit op zowel de lange als de korte termijn voor ultralage jitter. Bovendien bevat MC20 twee discrete OCXO-woordklokmodules voor het genereren van de frequenties 44,1 kHz en 48 kHz. MC20 zal onafhankelijk en gelijktijdig de vier 10MHz hoofdklokuitgangen en vier Word Clock-uitgangen (2 op 44,1 kHz en 2 op 48 kHz) leveren voor ongekende veelzijdigheid met een grote verscheidenheid aan apparatuur van Aurender en derden.

 

Daarom kan de MC20 in de volgende scenario's worden gebruikt:

1 - Levert tegelijkertijd een 10 MHz masterklokreferentiesignaal aan bronapparaten zoals Aurender-muziekservers, DAC's en zelfs afzonderlijke word clocks met 10 MHz masterklokreferentie-ingang.

2 - Voorzie een 10MHz master clock van bronapparaten zoals een Aurender Music Server en word clock voor DAC

3 - Voorzie word clock van het bronapparaat en DAC

 

Rubidiumklokmodule


De rubidiumklokmodule die in de MC20 wordt gebruikt, is een uitzonderlijk stabiel en nauwkeurig ontwerp dat een nieuw laag niveau van faseruis en jitter tot stand brengt. De onberispelijke prestaties zorgen voor een nieuw niveau van levendige helderheid met een driedimensionale breedte, diepte en hoogte van het geluidsveld dat het creëert. De vermindering van jitter en faseruis verwijdert elk spoor van “digitale schittering” en zorgt in plaats daarvan voor een analoge warmte en naturalisme voor elke digitale audiobron.

Rubidium-modules zijn uiterst nauwkeurige apparaten en uiterst delicate instrumenten. Daarom hebben de ingenieurs van Aurender een uniek schokgemonteerd behuizingssysteem ontworpen om de module te beveiligen en te isoleren van trillingen, zowel in het chassis als in de omgeving. Om ervoor te zorgen dat de rubidiummodule veilig kan worden vervoerd, wordt deze geleverd in een eigen schuimkoffer in de omdoos van de MC20. Bij het uitpakken moet de module door de gebruiker worden geïnstalleerd en vóór gebruik in de daarvoor bestemde kamer worden vergrendeld.

 

Ovengestuurde kristaloscillator (OCXO) voor jitterreductie op lange termijn


Terwijl de rubidiummodule zorgt voor het 10 MHz hoofdklokgeneratorsignaal van de MC20, regelen de kenmerkende OCXO-modules van Aurender de individuele woordklokuitvoer. OCXO's behoren tot de meest nauwkeurige en stabiele klokken die momenteel in gebruik zijn. De OCXO-modules die door de ingenieurs van Aurender worden ingezet, zijn ordes van grootte nauwkeuriger en stabieler dan de algemeen gebruikte gewone kristaloscillatoren die gewoonlijk in computers worden aangetroffen. Temperatuurveranderingen kunnen ervoor zorgen dat kristaloscillaties fluctueren en jitter in het digitale audiosignaal veroorzaken. Bovendien zijn gewone kristallen veel minder stabiel en verliezen ze na verloop van tijd hun nauwkeurigheid. In OCXO-klokken is een zeer stabiele hoogwaardige kristaloscillator ingesloten in een temperatuurgecontroleerd compartiment en op een constante temperatuur gehouden om jitter te verminderen.

 

Connectiviteit – 10 MHz sinusgolfklokuitgangen


Een 10 MHz hoofdkloksignaal werkt als referentiesignaal dat de OCXO-klok van Aurender informeert voor grotere nauwkeurigheid en stabiliteit op zowel de korte als de lange termijn. Omdat de klokingang van Aurender een impedantie van 75Ω heeft, sluit u de 75Ω impedantie 10MHz Master Clock van de MC20 aan op de klokingang op de Aurender-server. Bij zowel meet- als luistertests levert de 10 MHz-uitgang van de rubidiumklok hogere prestaties dan andere methoden. Het wordt sterk aanbevolen!

 

MC20 rear

Als de DAC dit toelaat, wordt het aanbevolen om een ​​10MHz Master Clock te gebruiken. Gebruik anders de geïndividualiseerde wordclock-uitgangen. Kies de 75Ω- of 50Ω-uitgangen, afhankelijk van de ingangsimpedantie van de DAC. Om signaalverlies en/of jitter te voorkomen, is het belangrijk om de kabelimpedantie aan te passen.

 

In een scenario waarin de DAC een word clock-ingang(en) heeft, kunt u de 10 MHz Master Clock-uitgang aansluiten op uw Aurender en tegelijkertijd een Word Clock-uitgang op de DAC. Sluit de SPDIF BNC-uitgang van uw bron aan op MC20 voor automatische frequentiesynchronisatie, afhankelijk van of u een 44,1 of 48 kHz basisbestand afspeelt.

MC20 rear\

 

Connectiviteit en compatibiliteit met bijbehorende componenten


MC20 kan worden gebruikt met een breed scala aan bijbehorende high-end merken DAC's en muziekservers. De huidige Aurender-modellen die MC20 ondersteunen zijn N20, W20SE en N30/N30SA, die allemaal een klokingang van 75Ω hebben.

 

ohm cables

 

Voor koppeling met een Aurender of componenten van een andere fabrikant worden twee paar SPDIF-kabels van elk 75Ω en 50Ω meegeleverd. Raadpleeg de gebruikershandleiding van alle apparatuur die klokinvoer van de MC20 ontvangt om te bepalen welke impedantiekabel moet worden gebruikt.

 

Interfacing with dCS DAC Vivaldi Clock

 

Interface met dCS DAC en Vivaldi Clock
Als u een Vivaldi Clock gebruikt, is het ook aan te raden om
de 75Ω 10MHz Master Clock-uitgang aan te sluiten op de Vivaldi Master Clock-ingang.

Meer info: MC20 Handleiding Pagina

 

Specificaties

 

SPDIF Sync-ingang: Coaxiaal BNC, 75Ω (BNC 75Ω)

Klokuitgang:
- Rubidium Master Clock: 10MHz 2ea. (75Ω), 2 st. (50Ω), 0,7Vrms (±10%)
- Woordklok: CH. Een 2ea (75Ω), CH. B 2ea (75Ω)

 

Connectiviteit:
USB (gereserveerd voor toekomstig gebruik)

 

LED-indicatoren/knop:
- LED-indicatoren: Klok-LED, Sync-LED, Multiplier-LED 10ea (Ch)
- Selectieknop: Klokselectie, Meerdere selecties,
- Aan/uit-knop

 

Faseruis (Rubidium):
< -130dBc / Hz (10 Hz)
< -140dBc / Hz (100 Hz)

 

Freq. Stabiliteit op korte termijn (Rubidium):
<2×10⁻¹¹ (1 s)
<1×10⁻¹¹ (10 s)
<2×10⁻¹² (100 s)

 

Faseruis (OCXO):
< -90dB/Hz ( 1 Hz)
< -115 dB/Hz (10 Hz)
< -127 dB/Hz (100 Hz)
< -143 dB/Hz (1 kHz)

Freq. Stabiliteit (OCXO): <5 x 10⁻¹⁰

 

Afmetingen (BxHxD):
- 430 x 106 x 370 mm (alleen unit), (127 mm hoogte met voet)
- 16,9 x 4,2 x 14,6 inch (alleen unit), (5,0 inch hoogte met voet)

 

Gewicht: 20,3 kg, 44,7 lbs

 

Ingangsspanning: 110 V / 220 V

 

Stroomverbruik:
Stand-by: 5,7 W / Ingeschakeld: Startopwarming (160 W), State Lock (58 W)

Afwerking: Zilver of Zwart

 

MC20 rear 1

Aurender mc20

MC20 inside