XDS1 V2 feature

 

XDS1 V2 CD/SACD Player

 

"Alles moet zo eenvoudig mogelijk worden gemaakt, maar niet eenvoudiger." --Albert Einstein

Hoewel Albert Einstein misschien geen audiofiel was, had hij wel een behoorlijk goed hoofd op zijn schouders. Dus toen het tijd werd voor EMM Labs om een ​​digitaal statement-product te maken, leek het niet meer dan logisch om Einsteins statement in gedachten te houden.

Ons doel was immers niets minder dan een kwantumsprong in prestaties. En dat is precies wat we hebben bereikt met de nieuwe XDS1 V2 CD/SACD-speler van EMM Labs. In het gebeeldhouwde, geborstelde aluminium chassis bevindt zich een zijdezachte Esoteric™-drive die is gekoppeld aan de meest geavanceerde digitale en analoge elektronica in de branche.

Hoe hebben we van de XDS1 V2 de beste speler gemaakt die we ooit hebben gemaakt? In algemene termen, door te vereenvoudigen. We hebben de complexiteit verminderd. Verkorte kritieke signaalpaden. Verminderd aantal onderdelen terwijl de kwaliteit van de onderdelen wordt verhoogd. Laten we nu specifiek worden.

 

BETER DIGITAAL BEGINT MET BETER ANALOG

We zijn begonnen met het vereenvoudigen van onze analoge circuits. In plaats van de twee tot drie versterkingsfasen die typisch zijn voor de meeste outputsecties van spelers, heeft de XDS1 V2 slechts één actieve versterkingsfase van DAC naar output. Het circuit is discreet (geen op-amps) en werkt in pure klasse A.

 

MDAT2™: JE KUNT ECHT ZIEN WAAROM HET BETER KLINKT

De XDS1 V2 beschikt over onze meest verfijnde Meitner Digital Audio Translator (MDAT2™) circuits tot nu toe. Maar het is wat de bijgewerkte MDAT2™ doet dat het zo geweldig maakt. Conventionele digitale spelers zetten een digitaal signaal (de enen en nullen) om naar analoog door het te verwerken via een reconstructiefilter dat interpolatie (oversampling) gebruikt om de analoge golfvorm af te vlakken. Het proces werkt prachtig in het frequentiedomein, maar in het tijddomein worden fouten geïntroduceerd in de vorm van pre- en post-ringing.

Met MDAT2™-verwerking is er geen voor- en nabelsignaal. Daarom is MDAT2™, in tegenstelling tot alle andere bestaande verwerkingstechnologieën, uniek in zijn vermogen om de fase, frequentie en dynamische integriteit van de golfvorm te behouden. Als je eenmaal dit niveau van verbetering hebt gehoord in termen van resolutie, nuance en dynamische arcering, is er geen weg meer terug.

 

NIEUWE DAC + NIEUWE KLOK= NIEUW PARADIGM

Bij EMM Labs ontwikkelen en produceren we onze eigen gepatenteerde conversiecircuits in eigen huis. Voor de XDS1 V2 hebben we iets buitengewoons gecreëerd: de MDAC™-module, die ons meest verfijnde conversiecircuit ooit bevat. In tegenstelling tot standaard DAC-chips in concurrerende producten, biedt de MDAC™:

 

Is een kosten-geen-object (in plaats van goedkope) oplossing?

Is een discreet dubbel differentieel (in plaats van geïntegreerd) circuit?

Is vrij van differentiële niet-lineariteiten

Geeft ons volledige controle over de digitale en analoge datastromen

 

Samen met onze nieuwe klok - een die nieuwe maatstaven zet op het gebied van jitterprestaties, temperatuurstabiliteit en trillingsbestendigheid - is het resultaat verbluffend. Het is alsof de geluidsvloer door de spreekwoordelijke kelder is gezakt, met achterlating van live-artiesten van vlees en bloed die uit een nauwkeurig gedefinieerd driedimensionaal geluidsbeeld zijn gesneden. De winst in transparantie, beelddichtheid, toonkleur en realisme is aanzienlijk.

 

HALLO MFAST™, VAARWEL JITTER

De meeste converters gebruiken PLL-circuits (Phase Lock Loop) om te vergrendelen op de inkomende gegevensstroom. Voor de V2 hebben we een betere oplossing ontwikkeld: MFAST™-technologie (Meitner Frequency Acquisition System).

MFAST™ heeft twee duidelijke voordelen ten opzichte van PLL's. Het is een supersnel asynchroon systeem dat vrijwel onmiddellijk elke datastroom verwerft. Verder, in tegenstelling tot PLL's die alleen jitter dempen, verwijdert MFAST™ het volledig uit de audiostream.

Sluit een digitale audio- of videobron aan op de XDS1 V2—computer, muziekserver, mp3-speler of wat je maar wilt—en het wordt een zelfstandige converter. MFAST ™ zorgt ervoor dat u kunt genieten van ongerepte sonische helderheid, of de inkomende gegevensstroom puur is of iets anders.

 

DE KRACHT VAN EEN SUPERIEURE VOEDING

Onze nieuwe hoog-geïsoleerde voeding met resonantiemodus is niet alleen de groenste die we ooit hebben ontwikkeld, het is ook de stilste, die in dit opzicht aanzienlijk beter presteert dan typische switchers en lineaire voedingen.

Deze voeding is eigendom van zowel EMM Labs als de XDS1 V2 en synchroniseert zijn werkfrequentie (of resonantiemodus) met die van elk ander systeem binnen XDS1 V2, waardoor digitale ruis tot het verdwijnpunt wordt gereduceerd. Het biedt ook ultrastrakke regeling en vrijwel volledige isolatie van onzuiverheden en fluctuaties in het elektriciteitsnet.

De EMM Labs XDS1 V2 CD/SACD-speler. Alles eraan is beter dan alles wat eraan vooraf is gegaan.

 

Het is gewoon zo simpel.

 

 

XDS1 back feature

 

 

Belangrijkse kenmerken

 

Nieuw opnieuw ontworpen digitaal systeem met extra coaxiale en USB-ingangen

Alle digitale ingangen ondersteunen nu 24 bit 192 kHz plus DSD-streaming via USB

Eén versterkingstrap van DAC naar output met volledig discrete klasse A-circuits

Bijgewerkte MDAT2™-signaalverwerkingstechnologie

 

- Biedt 2x DSD-upsampling voor SACD- en PCM-weergave

- Behoudt fase, frequentie en dynamische integriteit van golfvorm

 

Nieuwste MDAC™ discrete dual differentiële D-naar-A conversieschakeling

Nieuwste MFAST™-technologie voor directe signaalacquisitie, jittervrije prestaties

Hooggeïsoleerde voeding in resonantiemodus voor stille, groene werking

Exclusieve printplaten van composiet laminaat van ruimtevaartkwaliteit

Zijdezachte Esoteric™-aandrijving

Gebeeldhouwd, geborsteld aluminium chassis

 

- Lage resonantie, intern verstevigd ontwerp met dikke, machinaal bewerkte zoolplaat

- Verkrijgbaar in zilver of zwart

 

LCD-scherm met vier helderheidsniveaus en een weergave-uit-instelling

Precisie-bewerkte aluminium multifunctionele infrarood afstandsbediening

Op afstand bestuurbare polariteitsinversie uitgevoerd in het digitale domein

CE-compatibel

 

 

drive feature

 

Specificaties:

 

Digitale ingangen:
AES/EBU, TOS, COAX, USB-audio

 

Digitale uitgangen:
AES/EBU, EMM Optilink

 

Stereo analoge uitgangen:
XLR en RCA

 

Uitgangsimpedantie:
300 ohm gebalanceerd (XLR)
150 ohm ongebalanceerd (RCA)

 

Uitgangsniveaus:
XLR-uitgangen: 5V
RCA-uitgangen: 2.5V

 

Systeem:
USB-poort voor software-upgrades
Bedraad RS-232
Externe IR

 

Stroomverbruik:
max. 45W

 

Afmetingen:
B x D x H: 435 x 400 x 145 mm
Gewicht: 17kg

 

 

download

 

Ondersteuning en downloads

 

Neem voor algemene ondersteuning en upgrades contact op met uw plaatselijke EMM Labs-dealer/distributeur.

Neem voor alle andere ondersteuningsproblemen rechtstreeks contact op met de ondersteuning van EMM Labs door ons ondersteuningsformulier voor de website onder aan deze pagina in te vullen. Vermeld uw naam, e-mailadres, productnaam en serienummer plus een korte beschrijving van het probleem. Onze medewerkers zullen spoedig contact met u opnemen.
Klik op onderstaande links om documenten en software te downloaden:
 
 
USB 2.0 Audio-stuurprogramma's zijn niet nodig voor de nieuwste versies van Windows 10, MAC OSX en Linux-besturingssystemen.