Gemini Model 7 Stroomverdeler en chassis-aardingssysteem

 

Dynamische transiënte stroomlevering
DTCD™-analyse is een techniek die onmiddellijke stroom meet door elektrische geleiders en contacten met een lage impedantie. Shunyata Research gebruikt het om het ontwerp, de specificatie en de constructie van onderdelen en materialen te optimaliseren om maximale stroomleveringsprestaties te garanderen. Elk onderdeel, elke geleider, elk ruiscircuit en elk materiaal zorgt voor een maximale doorvoer van onmiddellijke stroom.

Luisteraars zullen aardschokkende lage frequentieprestaties ervaren van zelfs de versterkers met de hoogste stroomsterkte, evenals dynamische contrasten die ongehoord zijn buiten een live-evenement. Meer dan welke andere ontwerpparameter dan ook, is de vaardigheid van Shunyata Research in het elimineren van weerstand en het maximaliseren van piekstroomlevering ongeëvenaard.


NICNIC™ TECHNOLOGIE
De NIC™ (Noise Isolation Chamber) is een gepatenteerde technologie die hoogfrequente stroomlijnruis vermindert. NIC's™ gebruiken een niet-reactieve ferro-elektrische substantie die hoogfrequente ruis daadwerkelijk absorbeert. Dit vermindert ruis zonder de negatieve effecten die gepaard gaan met vermogensfilterspoelen, condensatoren en transformatoren. — Patentnummer: US 8,658,892 —CCICCI™ RUIS ONDERDRUKKING
Traditionele power conditioners zijn ontworpen om binnenkomend geluid van buitenaf te blokkeren, maar pakken niet het geluid aan dat wordt gegenereerd door de elektronische componenten zelf. In feite reflecteren de meeste conditioners geluid terug naar andere componenten die zijn aangesloten op de power conditioner. CCI™ (Component-to-Component Isolation) is een van de belangrijkste maar vaak over het hoofd geziene aspecten van de prestaties van een energiesysteem. Het CCI™-filter bestaat uit een gepatenteerd meertrapsfilter dat elektrische ruis en interferentie vermindert die wordt gegenereerd door de voeding van een component.rear detailCGS - Chassis Grounding System
Het CGS (‌‌Chassis Grounding System) is een interne aardingsbus die gebruikmaakt van gepatenteerde NIC™-technologie om grondvlakruis te verminderen. ‌‌CGS biedt een gemeenschappelijk aardingspunt en breidt de ruisonderdrukkingscapaciteit van de interne Noise Isolation Chambers van de power conditioner uit naar andere elektronische componenten. ‌‌CGS helpt om spanningsverschillen tussen componenten tussen componentchassis te minimaliseren en kan het gezoem dat gepaard gaat met aardlussen verminderen, terwijl de resolutie en helderheid op laag niveau worden verbeterd. Het systeem omvat vier aansluitingen, waarmee maximaal acht audiocomponenten kunnen worden aangesloten. Wij bieden verschillende modellen CGC-aardingskabels aan, elk gemaakt volgens uw aangepaste lengte- en beëindigingsvereisten.


ArNiArNi® is een type draad dat is gemaakt door Shunyata Research en is ontworpen om de beste kwaliteit draad te zijn die beschikbaar is voor audiodoeleinden. Het begint met de hoogste zuiverheid van koper die beschikbaar is - OFE C10100 of Ohno (enkel kristal). Vervolgens wordt het gevormd in virtuele holle buizen, waardoor skin-effecten en wervelstroomvervormingen worden geëlimineerd. Bovendien ondergaat de draad ons gepatenteerde KPIP™-proces.

 BreakerElektromagnetische zekering
Overstroombeveiliging is een vereiste voor de huidige hoogstroom audio-stroomverdelers. De overgrote meerderheid van de fabrikanten gebruikt een goedkope thermische zekering of zekering. Beide zijn speciaal ontworpen om op te warmen als het stroomniveau stijgt. Dit veroorzaakt spanningsdalingen, verhoogde contactimpedantie, thermische ruis, overmatige warmteontwikkeling en stroombeperkende effecten. Er is een betere oplossing: de hydraulische elektromagnetische zekering die gebruikmaakt van laagimpedantie relais en een sensorspoel die het stroomniveau leest zonder op te warmen of de stroom te beperken. Ze kunnen werken tot het maximale stroomniveau zonder op te warmen of de momentane stroom te beperken. Ze worden zelden gebruikt in concurrerende producten omdat ze 10-20 keer zo duur zijn als een gewone zekering of thermische zekering.


 Isolation FooterIsolatievoetstuk
Stroomverdelers reageren qua gevoeligheid voor trillingen op een vergelijkbare manier als vermogensversterkers. Met behulp van de Shunyata-trillingsanalysator ontwikkelde Caelin Gabriel de Shunyata ‌‌Isolation Footer, die uitstekende gemeten trillingsdempingseigenschappen bezit. Shunyata Research produceert ook verschillende SSF (roestvrijstalen voeten) die gebruikmaken van energieabsorberende polymeren. (Opmerking: SSF-voeten zijn standaard op sommige modellen en optioneel verkrijgbaar op andere).

 Cryogenic ProcessingCryogene verwerking
Shunyata Research exploiteert haar eigen Cryogenics International computergestuurde cryogene installatie op locatie. Vloeibare stikstof wordt gebruikt om de temperatuur van de inhoud te verlagen tot -320 graden Fahrenheit. De computer bewaakt en verlaagt de temperatuur met één graad per keer om thermische schokken te voorkomen. We gebruiken dit proces om de prestaties van connectoren en verschillende elektrische componenten te verbeteren die worden gebruikt in onze stroomproducten en signaalkabels.

 

 

 

Specificaties

 

Maximale spanning:
- 90-125 VAC rms ongereguleerd (VS)
- 220-240 VAC rms ongereguleerd (EU, AS)

 

Stroomsterktes:
- Maximale ingangsstroom: 15 A (VS)
- Maximale ingangsstroom: 16 A (EU)
- Piekstroom @ 10 ms: > 1000 A
- Maximale uitgangsstroom: 15 A

 

Transiëntenonderdrukking:
- 40.000 A @ 8/50 μs

Overstroombeveiliging:
- Hydraulisch elektromagnetisch onderbrekerbedradingssysteem

 

:
- 12-gauge ArNi®-geleiders
- OFE C10100-koper
- Waarden: 600 VAC 105 ° C

 

Ruisonderdrukking:
- Ingang naar uitgang (100 kHz - 30 MHz): > 40 dB reductie
- Zone naar zone (100 kHz - 30 MHz): > 30 dB reductie

 

Ruisonderdrukkingstechnologie:
- NIC™ Geluidsisolatiekamers (gepatenteerd)
- Trident Transient Protection Module
- CCI™ v4-ruisfilters (3)
- KPIP™-procesconnectoren

 

en -uitgangen:
- Inlaat: IEC C19R
- EU-uitgangen: 7 CEE 7/3

Trillingsregeling:
- Trillingsdempende panelen (intern)
- Shunyata-isolatievoetstuk

 

Constructie:
- Poedergecoat stalen chassis - 16 gauge
- Geanodiseerde aluminium frontplaat

 

Afmetingen:
- Breedte: 17 inch (43,18 cm)
- Diepte: 6,13 inch (15,57 cm)
- Hoogte: 4,58 inch (11,63 cm)
- Gewicht: 9,8 lbs (4,45 kg)