Eiger 6000/T Power Conditioner 6 stopcontacten

 

INNOVATIE & UITGEBREID ASSORTIMENT
De Everest power conditioner van Shunyata Research heeft meerdere Product of the Year Awards gewonnen en lovende recensies ontvangen van grote tijdschriften wereldwijd. Er zijn veel muziek- en filmliefhebbers die de Everest in hun thuissysteem willen implementeren, maar de kosten zijn onbetaalbaar. Met in feite de helft van de grootte en de helft van de prijs, terwijl 80% van de prestaties van de Everest behouden blijft, is de EIGER de oplossing voor dat dilemma.

 

De iconische piramidevormige torenvorm van de EIGER heeft een smal voorprofiel waardoor hij naast een audiorack kan worden geplaatst zonder kostbare plankruimte in beslag te nemen. De nabijheid van de audioapparatuur zorgt voor kortere en nettere AC-stroomkabelroutering.

EIGER is ontworpen met behulp van de gepatenteerde technologieën die de prestaties in 's werelds beste hartchirurgielaboratoria en opnamestudio's hebben gerevolutioneerd. QR/BB™-technologie, een niet-stroombegrenzende elektromagnetische onderbreker en massieve interne bedrading stellen hem in staat om hele systemen van stroom te voorzien, inclusief krachtige versterkers. De gepatenteerde CCI™ medische filters verminderen het geluid met een verbazingwekkende -50db.

In een tijdperk waarin de prijzen voor de beste audiovisuele prestaties blijven stijgen, onderscheidt EIGER zich door prestaties van referentiekaliber en geavanceerde technologie te leveren voor een prijs die binnen veel systeembudgetten past.

DTCD registered

 

DYNAMISCHE TRANSIËNTE STROOMAFGIFTE
DTCD™-analyse is een techniek die de momentane stroom meet door elektrische geleiders en contacten met een lage impedantie. Shunyata Research gebruikt het om het ontwerp, de specificatie en de constructie van onderdelen en materialen te optimaliseren om maximale stroomafgifteprestaties te garanderen. Elk onderdeel, elke geleider, elk ruiscircuit en elk materiaal zorgt voor een maximale doorvoer van momentane stroom. Luisteraars zullen aardschokkende lage frequentieprestaties ervaren van zelfs de versterkers met de hoogste stroomsterkte, evenals dynamische contrasten die ongehoord zijn buiten een live-evenement. Meer dan welke andere ontwerpparameter dan ook, is de vaardigheid van Shunyata Research in het elimineren van weerstand en het maximaliseren van piekstroomafgifte ongeëvenaard.

CCI™ -filters hebben het unieke vermogen om component-gegenereerde stroomlijnruis te verminderen zonder DTCD® (dynamic transient current delivery) te onderdrukken. Dit unieke filterelement voorkomt dat stroomlijnruis van één component de andere aangrenzende elektronische componenten verontreinigt. De ‌‌CCI™-filtermodules van Shunyata Research bestaan ​​uit gepatenteerde multi-stage filters die door de stroomvoorziening gegenereerde ruis verminderen zonder het gebruik van zware transformatoren, spoelen of grote condensatoren.

De ‌‌QR/BB™ is een gepatenteerd apparaat dat de perceptie van dynamische impact en timing drastisch verbetert wanneer het is aangesloten op versterkers of andere elektronica met hoge stroomsterkte. De ‌‌QR/BB™ is uniek omdat het een lokale energiereserve, of Coulomb-lading, biedt die de inductieve reactantie van de wisselstroomlijn verzacht zonder spoelen, transformatoren of condensatoren te gebruiken. De ‌‌QR/BB™ fungeert als een onmiddellijke energiereserve wanneer deze in lijn met een wisselstroomvoeding wordt geplaatst.
Octrooinummer: US 10,031,536


De ‌‌NIC™ (‌‌Noise Isolation Chamber) is een gepatenteerd Shunyata Research-apparaat dat hoogfrequente stroomlijnruis vermindert. Het maakt gebruik van een ferro-elektrische substantie die daadwerkelijk hoogfrequente ruis absorbeert zonder de reactieve negatieven die geassocieerd worden met transformatoren en grote condensatoren zoals gebruikt in conventionele vermogensconditioners.
~ Octrooi VS 8,658,892

 

Na jaren van onderzoek naar de negatieve effecten van trillingen, ontwikkelde Shunyata Research zijn eigen trillingsisolatie met behulp van subminiatuur accelerometers die nauwkeurig de effecten van vloer- en luchtgeluidsgolven meten. We gebruiken het bij de ontwikkeling van trillingsabsorberende materialen zoals energieabsorberende voetstukken, AC-stopcontactpakkingen en chassisdempers die resonante trillingen verminderen. Omdat we erkennen dat trillingscontrole belangrijk is voor de algehele prestaties, zijn onze chassis gemaakt van optimaal gedempt staal en aluminium, in plaats van plastic of dunwandige plaatmetalen.

Eiger 6000T 2

 

 

KENMERKEN

 

ISOLATIEZONES
De EIGER beschikt over drie isolatiezones. De EIGER is zodanig geconfigureerd dat elke duplex afzonderlijk is geïsoleerd. Dit ontwerp zorgt voor een aanzienlijke vermindering van CCI™, ongeacht de systeemconfiguratie.

 

ArNi®-GELEIDERS
Shunyata Research heeft een gepatenteerde lijn ArNi®-geleiders ontwikkeld. Ze zijn gemaakt van gecertificeerd OFE C10100 (gecertificeerd ASTM F68) koper. De draadstrengen zijn gerangschikt in een gepatenteerde holle buis VTX™-geometrie die skin-effecten vermindert. ArNi®-geleiders worden gedurende een periode van 4 dagen behandeld met Shunyata Research's exclusieve Kinetic Phase Inversion ProcessTM (KPIP™).

 

HOGE STROOMVERMOGEN
De EIGER-serie stroomverdelers hebben een continue capaciteit van 20 Ampère, wat zorgt voor een onbelemmerde stroomtoevoer naar complete systemen, inclusief krachtige versterkers. Geavanceerde elektromagnetische onderbrekers gecombineerd met massieve 8-gauge ArNi®-bedrading maximaliseren dynamisch contrast en basimpact.

 

HYDRAULISCHE ELEKTROMAGNETISCHE ONDERBREKER
Veelvoorkomende spanningsregelaars gebruiken zekeringen of thermische onderbrekers voor overstroombeveiliging. Bij zware belasting veroorzaken deze apparaten spanningsdalingen, verhoogde contactimpedantie, thermische ruis, overmatige warmteontwikkeling en stroombeperkende effecten. De EIGER gebruikt een geavanceerdere oplossing, een hydraulische elektromagnetische onderbreker, die tot aan de maximale stroomsterkte kan werken zonder de beperkingen van zekeringen of thermische onderbrekers.

 

HOOGWAARDIGE STOPCONTACTEN
De EIGER gebruikt premium Hubbell-stopcontacten die gebruikmaken van een triple-wipe-contactsysteem en brede contactoppervlakken hebben om een ​​stekker aan drie verschillende kanten vast te pakken, wat zorgt voor superieure elektrische integriteit. Hubbell-stopcontacten zijn voorzien van een massief messing achterband die zorgt voor een betrouwbare aardverbinding die ruis en brom kan verminderen. Het Europese model EIGER omvat stopcontacten met koperlegeringcontacten die zijn ontworpen om geleiders met een grote maat te accepteren.

 

KABELHOUDER ONDERSTEUNINGSSYSTEEM
De EIGER omvat Shunyata Research's unieke oplossing voor het probleem van zware high-end stroomkabels. De kabelhouder ondersteunt het gewicht van de stroomkabels en voorkomt dat ze van het stopcontact worden getrokken. Dit systeem is ontworpen om betrouwbare en veilige elektrische verbindingen te garanderen. De kabelhouder is alleen beschikbaar op modellen in de VS en Azië.

 

VIBRATIEBEHEER
Mechanische trillingen kunnen zeer destructief zijn voor de systeemprestaties. De EIGER is vanaf het begin ontworpen om geavanceerde vormen van trillingscontrole te bevatten die het herstel van subtiele muzikale details en nuances verbeteren. Alle chassispanelen en interne structuren zijn behandeld met trillingsdempende panelen. Elke uitlaat is geïsoleerd van het chassis met een trillingsdempende pakking die trillingen vermindert die door de AC-kabels worden geleid. Alle interne modules, filters en elektronica zijn ingekapseld in een trillingsabsorberende verbinding.

 

TRILLINGSDEMPENDE VOET
De EIGER profiteert van Shunyata Research's jarenlange onderzoek naar de negatieve effecten van trillingen. We hebben onze eigen subminiatuurversnellingsmeters ontwikkeld om de effecten van vloer- en luchtgeluidsgolven nauwkeurig te meten. We gebruiken deze bij de ontwikkeling van trillingsabsorberende materialen zoals energieabsorberende voetstukken, AC-uitlaatpakkingen en chassisdempers die resonante trillingen verminderen. Omdat trillingscontrole belangrijk is voor de algehele prestaties, zijn de EIGER-chassis gemaakt van gedempt staal en aluminium, in plaats van plastic of dunwandige plaatmetalen.

 

KPIP™ “BLACKBIRD” PROCESSOR
Elke EIGER wordt behandeld met Shunyata Research's gepatenteerde Kinetic Phase Inversion Process (KPIP™). De KPIP™ vermindert de inbrandtijd aanzienlijk en verbetert de sonische prestaties aanzienlijk.

 

CRYOGENE COMPONENTEN
Veel van de elektrische componenten in de EIGER worden behandeld in Shunyata Research's eigen geavanceerde computergestuurde cryogene laboratorium. Verdere cryogene behandeling van het apparaat wordt ten zeerste afgeraden en maakt uw garantie ongeldig.

 

GP-NR Ruisonderdrukking
Er 
is een aanzienlijke hoeveelheid ruis aanwezig op het grondvlak van elektriciteitsleidingen. De aarddraden kunnen als antennes fungeren en elektrische ruis opvangen die de prestaties of werking van de elektronische componenten kan verslechteren. Ground Plane Noise Reduction (GP-NR™) is een gepatenteerde technologie die is ontwikkeld door Shunyata Research om grondvlakruis aanzienlijk te verminderen; de resolutie en helderheid van lage niveaus te verbeteren. Het systeem omvat één tot vier aansluitingen, afhankelijk van het model, om maximaal 12 audiocomponenten aan te sluiten. Wij bieden verschillende modellen CGC chassis-aardingskabels aan, elk gemaakt volgens uw aangepaste lengte- en beëindigingsvereisten. Klik hier om de CGS Application Guide (PDF) te lezen >

 

SPECIFICATIES

 

Maximale spanning:
- 90 - 125 VAC rms ongereguleerd (VS)
- 220-240 VAC rms ongereguleerd (EU, AS)

 

Ingangsstroomwaarden:
- Maximale ingangsstroom (VS): 20 A
- Maximale ingangsstroom (EU): 16 A
- Piekstroom bij 10 ms: >1000 A

 

Uitgangsstroomwaarden:
- Maximale uitgangsstroom zone 1: 20 A
- Maximale uitgangsstroom zone 2: 20 A
- Maximale uitgangsstroom zone 3: 20 A

 

Transiëntenonderdrukking:
- Maximale transiëntenbeveiliging: 40.000 A bij 8/50 μs

 

Overstroombeveiliging:
- Hydraulisch elektromagnetisch onderbrekerbedradingssysteem

:
- ArNi®-geleiders van 10 en 8 gauge
- VTX-geleidergeometrie
- OFE C10100-koper
- Waarden: 600 VAC 105 ° C

 

RuisonderdrukkingstechnologieNIC™-ruisonderdrukking Kamers (gepatenteerd)
- QR/BB™-module (gepatenteerd)
- Trident Transient Protection Module
- CCI™ v4-ruisfilters (3)
- KPIP™-procesruisonderdrukking

-

Ingang naar uitgang (100 kHz - 30 MHz): > 50 dB reductie
- Zone naar zone (100 kHz - 30 MHz): > 30 dB reductie

 

Connectoren en aansluitingen:
- Ingangsconnector: IEC-C19R
- Stopcontacten (VS): 6 NEMA 5-20P
- Stopcontacten (EU): 6 CEE 7/3-

 

isolatiezones:
- 3 afzonderlijke zones

 

Trillingscontrole:
- Shunyata-polymeerisolatievoet

 

Constructie:
- Poedergecoat stalen chassis - 16 gauge
- Geanodiseerde aluminium frontplaat

 

GPNR:
- Lengte: 127 mm
- Diameter: 38 mm Afmetingen: - Breedte: 6,2 inch (15,75 cm) - Diepte: 9,1 inch (13,12 cm) - Hoogte: 16,7 inch (42,42 cm) - Gewicht: 12,7 lbs (5,75 kg)

 

Eiger 6000T 3