Typhon T2- vermogensconditioner

 

TRANSFORMATIEVE HOOGSTROOMPRESTATIES

 

Twee-uitgangen Hoogstroom Tour De Force
De Typhon T2 met twee uitgangen vertegenwoordigt een jarenlange evolutie in de wetenschap die het een uniek product maakt met drie dynamische en unieke functies. Wanneer de Typhon T2 wordt aangesloten als een zelfstandige twee-uitgangen referentiestroomverdeler, zal hij de prestaties van zelfs 's werelds meest veeleisende versterkers een boost geven. De Typhon T2 is ook uitgerust om een ​​optionele Performance of Reference level umbilical te ontvangen, waardoor hij in-line kan worden aangesloten op elke Shunyata stroomverdeler als een prestatiekrachtvermenigvuldiger van de eerste orde. Tot slot zullen eenvoudige, referentieniveau twee- of driecomponentensystemen geen betere oplossing voor prestaties vinden dan de Typhon T2. ​​Typhon T2 zal gegarandeerd de prestaties van versterkers of hele systemen naar een hoger niveau tillen dan alle verwachtingen.

Ontwerp evolutie
Typhon T2 vertegenwoordigt een dramatische verfijning van vijf jaar van de originele, kritisch en commercieel geprezen Typhon en Typhon QR modellen. Met bijna de helft van de grootte en prijs van de Typhon QR, bevat de Typhon T2 twee stopcontacten met hoge stroomsterkte die in-line-aansluiting mogelijk maken op zelfs de meest stroomverslindende versterkers. De gepatenteerde QRBB- en NIC-technologieën in de T2 zijn radicaal verbeterd om een ​​ongekende prestatie-upgrade te leveren bij aansluiting in serie met een Shunyata Research Denali 6000S/v2-model of vrijwel elke andere Shunyata Research-stroomverdeler.

Toepassingen
Het Typhon T2-model kan worden gebruikt als een zelfstandige referentiestroomverdeler voor elk type versterker, ongeacht hoe veeleisend, of andere externe referentie-kwaliteit bronelektronica. De Typhon T2 is ondergebracht in dezelfde behuizing als de Denali 6000S/v2, waardoor hij eenvoudig te stapelen en aan te sluiten is vanaf de muur en vervolgens via de navelstreng naar de stroomverdeler. De T2 kan ook worden gebruikt met de originele Denali 6000s/v1 of elke Shunyata Research-stroomverdeler onder de Everest 8000. Ongeacht de toepassing of combinatie levert de Typhon T2 een verbluffende prestatie-upgrade op componentniveau voor elk systeem, ongeacht hoe klein of groot het systeem ook is.

 

Hieronder vindt u de meest voorkomende aanbevolen toepassingen van de Typhon T2

denali typhon schema

 

Prestaties
De onthullende verbeteringen die direct zichtbaar zijn wanneer u een Typhon T2 aan een systeem toevoegt, omvatten een onmiddellijke en dramatische toename van dynamische expressie; alsof u wattage aan versterkers of headroom en schaal toevoegt aan de dynamische capaciteit van uw systeem. De T2 levert de belofte van verbeterde timing, verbeterde beeldvorming en een onthullende toename van de driedimensionale aanwezigheid van instrumenten en stem in de ruimte. Dit zijn geen subtiele verbeteringen, maar in plaats daarvan gemakkelijk te horen, directe winsten die vergelijkbaar zijn met het maken van een enorme componentupgrade. Misschien wel de meest opvallende verbetering is dat samen met al deze verbeteringen een ongedwongen, organische gemak en ruisloze achtergrond komt die de ruimte in en rond uw favoriete opnames doordringt.

Navelstrengupgrades
Shunyata Research heeft elk onderdeel en elke technologie die in de Typhon T2 zit geoptimaliseerd met een doelgerichte aanpak voor optimale prestaties. Een duidelijk voorbeeld hiervan zijn de twee modellen navelstrengkabels die ideaal geschikt zijn voor hoge stroomoverdracht. De navelstrengverbinding op de Typhon T2 is een unieke, op maat gemaakte twist-lock van militaire kwaliteit. Deze werd gekozen vanwege de superieure verbindingsintegriteit, die maximale stroomoverdracht en ultieme prestaties garandeert. Er zijn twee verschillende modellen navelstrengkabelopties. De Performance-modelnavelstreng, met 8 gauge VTX-geleiders, zorgt ervoor dat de Typhon T2 elk prestatiegebied drastisch kan beïnvloeden. Alle vroege tests van Shunyata Research werden uitgevoerd met deze Performance-navelstreng. Voor extremere toepassingen, zoals ultrahoge stroomversterkers of voor enorme systemen, zal het 8 gauge VTX-Ag Reference-model goed passen bij systemen die de beste Sigma- of Omega-modelvoedingskabels van Shunyata Research gebruiken. Wanneer beide voedingskabels worden aangesloten en gebruikt met de Typhon T2, wordt het volledige potentieel van een systeem benut.

 

kabels


TECHNOLOGIE:

DYNAMIC TRANSIENT CURRENT DELIVERY
DTCD™-analyse is een techniek die momentane stroom meet door elektrische geleiders en contacten met lage impedantie. Shunyata Research gebruikt het om het ontwerp, de specificatie en de constructie van onderdelen en materialen te optimaliseren om maximale stroomleveringsprestaties te garanderen. Elk onderdeel, elke geleider, elk ruiscircuit en elk materiaal zorgt voor maximale doorvoer van momentane stroom.

Luisteraars zullen aarde-schuddende lage frequentieprestaties ervaren van zelfs de versterkers met de hoogste stroomsterkte, evenals dynamische contrasten die ongehoord zijn buiten een live-evenement. Meer dan welke andere ontwerpparameter dan ook, is de vaardigheid van Shunyata Research in het elimineren van weerstand en het maximaliseren van piekstroomlevering ongeëvenaard.qrbb technologyQR/BB™-TECHNOLOGIE
De QR/BB™-module beschikt over de mogelijkheid om te fungeren als een reservoir voor elektrische lading, wat betekent dat het energie opslaat en vrijgeeft op een manier die de toegang van een component tot directe stroom verbetert. Dynamiek wordt daadwerkelijk verbeterd, waardoor elk gevoel van dynamische spanning dat vaak wordt gehoord bij versterkers die zijn aangesloten met mindere stroomkabels, wordt verminderd. Het sonische resultaat is een levensechte presentatie van timing en dynamische contrasten in geluid die op GEEN ENKELE andere manier kunnen worden gereproduceerd. In lekentaal fungeert het als een supercharger voor versterkers, voorversterkers, DAC's en cd-spelers.

NIC 135x160De ‌‌ NIC ™ (‌‌Noise Isolation Chamber) is een gepatenteerd Shunyata Research-apparaat dat hoogfrequente stroomlijnruis vermindert. Het maakt gebruik van een ferro-elektrische substantie die daadwerkelijk hoogfrequente ruis absorbeert zonder de reactieve negatieven die geassocieerd worden met transformatoren en grote condensatoren zoals gebruikt in conventionele vermogensconditioners.


 

 

 

 

kpip blackbird process 1 600x239KPIP™-VERWERKING

Het gepatenteerde Kinetic Phase Inversion Process van Shunyata Research omvat vier dagen continue KPIP™-verwerking om de inbrandtijd drastisch te verkorten en de geluidsprestaties aanzienlijk te verbeteren, wat resulteert in een ontspannen en levensechte presentatie.

mono constructionMONOLITHISCHE CONSTRUCTIE
Een van onze fundamentele ontwerpvereisten is om levenslange prestaties en duurzaamheid te garanderen. Langdurige blootstelling aan lucht kan bedrading en gevoelige elektronische componenten oxideren en corroderen. Alle filters, PCB's, aansluitingen en interne bedrading zijn ondergebracht in een monolithische behuizing en vervolgens ingekapseld met keramische materialen die de inhoud hermetisch afsluiten. Dit beschermt de circuits en bedrading tegen vochtigheid en oxidatie en elimineert interne trillingen tussen componenten. Deze unieke constructiemethode levert uitzonderlijke en consistente prestaties die na verloop van tijd niet zullen verslechteren.

arniArNi®-geleiders
De ArNi®-geleiders van Shunyata Research zijn ontworpen om de beste kwaliteit draad te zijn die beschikbaar is voor stroom- en audiodoeleinden. Ze beginnen hun leven met het koper met de hoogste zuiverheid die beschikbaar is - OFE C10100 (of Ohno monokristal). Vervolgens worden ze gevormd tot "virtuele holle buizen" die we VTX™ noemen. De kern van de geleider is volledig hol, waardoor de stroom alleen door de periferie van de geleider stroomt, waardoor huideffecten en willekeurige wervelstromen worden geëlimineerd. En tot slot ondergaat elke ArNi®-draad ons gepatenteerde KPIP™-proces.

CopperCONN 1 138x160Veel audiofiele connectoren zijn gemaakt van messing of brons. Terwijl sommige een laagje zilver, goud of rhodium kunnen krijgen, wordt het grootste deel van de stroom geleid door het basismetaal van het contact. ‌CopperCONN -connectoren bevatten zuivere koperen contacten die een veel hogere geleidbaarheid hebben dan messing. Het verschil in prestaties is duidelijk hoorbaar.

 

 

 

 

CGS 137x160

Het ‌ CGS (‌‌Chassis Grounding System) is een interne aardingsbus die gebruikmaakt van gepatenteerde NIC™-technologie om grondvlakruis te verminderen. ‌‌CGS biedt een gemeenschappelijk aardingspunt en breidt de ruisonderdrukkingscapaciteit van de interne NIC's van de power conditioner uit naar andere elektronische componenten. ‌‌CGS helpt spanningsverschillen tussen componenten in de behuizing van componenten te minimaliseren en kan het gezoem dat gepaard gaat met aardlussen verminderen.

 

 

 

 

Typhon T2 rear detail

 

 

Specificaties

 

Maximale spanning
- 90 - 125 VAC rms ongereguleerd (VS)
- 220-240 VAC rms ongereguleerd (EU, VK, AS)

 

Ingangsstroomwaarden
- Maximale continue stroom VS/AS: 20 A
- Maximale continue stroom VS/AS: 30 A (optioneel)
- Maximale continue stroom EU/AU: 16 A

 

Uitgangsstroomwaarden
- Maximale stroom VS/AS/stopcontact: 15 A
- Maximale stroom EU/stopcontact: 16 A

 

Transiëntenonderdrukking
- Maximale transiëntenpuls 40.000 ampère bij 8/50 μs

 

Overstroombeveiliging
- Hydraulische elektromagnetische onderbreker

 

Bedradingssysteem
- 8 gauge ArNi® VTX-Ag™ bussysteem
- 10 gauge ArNi® VTX-Ag™ bedrading
- Waarden: 600 V 105 °C

 

Ruisonderdrukking
- Ingang naar uitgang (100 kHz - 30 MHz): > 50 dB reductie
- Zone naar zone (100 kHz – 30 MHz): > 40 dB reductie

 

Connectoren en aansluitingen
- Inlaat: IEC C19R
- Inlaat: Eigendomsrechtelijk beschermd 30A Amphenol (alleen 30A-model)
- Twist-lock-aansluiting: Eigendomsrechtelijk beschermd Amphenol
- Amerikaanse stopcontacten: 2 NEMA 5-20R
- AS-stopcontacten: 2 NEMA 5-20R
- EU-stopcontacten: 2 CEE7/3-

 

isolatiezones
- 3 zones

 

Trillingsregeling
- Trillingsdempende panelen (intern)
- AC-stopcontact dempingspakkingen
- Shunyata-isolatie SSF-38-

 

voetconstructie
- Volledig aluminium chassis
- Geanodiseerde, geborstelde aluminium frontplaat

 

Afmetingen
- Breedte: 17 inch (43,2 cm)
- Diepte: 10 inch (25,4 cm)
- Hoogte: 4,4 inch (11,2 cm)
- Gewicht: 17,5 lbs (7,95 kg)

 

Typhon T2 front

Typhon T2 rear

denali typhon

denali typhon rear